Els pisos de segona mà pugen per la demanda dels rics i d’immigrants

Els estrangers reactiven les compres a districtes perifèrics. El cost del metre quadrat a Sarrià-Sant Gervasi arriba als 7.000 euros.
El preu dels pisos de segona mà a la ciutat de Barcelona segueixen pujant per la demanda dels immigrants i també  dels ciutadans més adinerats. S’han encarit un 4%  al segon trimestre de l’any, i un 8% a l’interanual.Així es desprèn de l’últim informe del Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (API). De fet, els increments més importants es donen als districtes extrems: al més barat, Nou Barris, i al més car, la zona alta, que inclou Sarrià-Sant Gervasi i Pedralbes-Les Corts. En aquestes dues àrees, les vivendes usades s’encareixen un 10% i un 8%, respectivament.

A la zona alta, el valor del metre quadrat ha arribat per primer cop a la barrera dels 7.000 euros. Gairebé 2.000 més que el preu mitjà, que se situa als 5.179 euros.

Tot i aquestes xifres, segons el president del Col·legi d’API, Joan Ollé,  si es descompten els dos extrems de la franja, s’observa que la ciutat de Barcelona ha entrat «en una fase de contenció de preus», ja que el creixement és zero. Fins i tot, els preus de tres districtes han baixat.

Ollé va pronosticar que en un futur el valor dels pisos usats «seguiran la tendència de la inflació». A més a més, va assegurar que la demanda es manté, en part, pel col·lectiu d’immigrants, ja que sumen prop del 20% de les operacions en aquest tipus d’immobles. I arriben gairebé al 50% en algunes zones, com ara Nou Barris o Sant Andreu.

Un 20% d’immobiliàries tanquen

La desacceleració dels preus de la vivenda, com a conseqüència de l’augment dels tipus d’interès, està provocant que moltes agències immobiliàries tanquin. Segons Ollé, en els últims sis mesos han tancat un 20% d’establiments i en un futur ho faran un 30% més. Tot i aquesta situació, Ollé va dir que «el temps posarà les coses al seu lloc» i que no hi haurà una devallada de preus.

Preus i districtes

Els que baixen: El preu del m2 decreix un 4% a Sants (4.363 1), un 3% a Les Corts (5.143 1) i un 2% a Sant Andreu (4.135 1).

Creixement zero: Es mantenen Gràcia (5.550 1),  Ciutat Vella (5.579 1), Sant Martí (5.086 1) i Horta-Guinardó (4.358 1).

Els que pugen: Un 10% a Nou Barris, tot i que el preu del m2 segueix sent el més barat (4.061 1). Puja un 8% a Sarrià-Sant Gervasi i un 2% a l’Eixample (5.445 1).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento