Desallotgen i enderroquen la Universitat Pirata ‘okupa’

Els Mossos evacuen per segon cop en pocs dies la finca de la Barceloneta i una grua la tira a terra per evitar una nova ‘okupació’. Denuncien el procediment.
Seqüència d’imatges que mostren el desallotjament i posterior enderroc de ‘Miles de Viviendas’, ahir, a la Barceloneta (ACN / EFE / Hugo Fernández).
Seqüència d’imatges que mostren el desallotjament i posterior enderroc de ‘Miles de Viviendas’, ahir, a la Barceloneta (ACN / EFE / Hugo Fernández).
Seqüència d’imatges que mostren el desallotjament i posterior enderroc de ‘Miles de Viviendas’, ahir, a la Barceloneta (ACN / EFE / Hugo Fernández).
Era qüestió de dies. La pressió del moviment veïnal i dels grups antisistema no va ser suficient per evitar l’enderroc de l’antic quarter de la Guàrdia Civil, seu de la Universitat Pirata del moviment okupa al barri de la Barceloneta, coneguda com Miles de Vivienda i on l’Ajuntament va anunciar que té la intenció de fer-hi vivendes socials.L’enderroc de la casa, segons diversos sindicats i organitzacions socials, es va fer ahir «contravenint totes les lleis de seguretat en el treball», segons la CGT, que ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball per diverses presumptes il·legalitats.

«No s’ha desallotjat la zona» ni s’ha tancat el quiosc davant la casa. «Els treballadors anaven sense casc», com proven algunes fotografies. «S’ha abatut un arbre» sense haver donat avís a Parcs i Jardins de l’Ajuntament, una sèrie d’irregularitats que «mostren la prepotència dels especuladors» en saltar-se «totes les lleis».

Ràbia municipal

«L’Ajuntament ha reaccionat amb ràbia», deia ahir Emília Llorca, presidenta de l’Associació de Veïns de l’Òstia, davant «la segona okupació», dos dies després de ser desallotjat l’edifici el 29 de maig.

Ahir, dotacions antiavalots van desallotjar, cap a les set del matí, a la desena de persones que es trobaven dins la casa, sense que «hi hagués hagut cap incident», van assegurar fonts de la brigada dels Mossos desplaçada al lloc.

Milers de persones, entre veïns, curiosos i turistes prenent instantànies del moment històric, es van congregar davant el passeig de Borbó, 11, per «veure esmicolar-se el darrer símbol de resistència okupa a la ciutat de Barcelona», deia Charlie, un jove antisistema.

Deu anys ha durat el símbol okupa de la Barceloneta i tres l’única Universitat Pirata de l’Estat espanyol.

Operació policial a L’Hospitalet

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar també ahir una casa de tres pisos, ocupats almenys per cinc persones, en el número 7 del carrer Holanda a L’Hospitalet de Llobregat. Els ocupants dels habitatges tenien entre 21 i 38 anys. L’actuació va venir provocada per les ordres de detenció d’algun dels ocupants, dos dels quals tenien nombrosos antecedents per robatoris i un tercer per no tenir els permisos d’estada al país en regla. La propietària de l’immoble va ordenar tapiar l’entrada després de l’actuació policial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento