Milers de mossos reclamen al carrer que no els «maltractin»

4.000 policies protesten al centre de Barcelona i coregen crits en contra del conseller d’Interior. Els ‘okupes’ munten una contramanifestació per denunciar davant dels agents la duresa policial.
Manifestació dels Mossos, ahir, amb contraprotesta d’okupes i aplaudiments de suport als balcons d’altres cossos policials (Eros Albarran/J. M./EFE).
Manifestació dels Mossos, ahir, amb contraprotesta d’okupes i aplaudiments de suport als balcons d’altres cossos policials (Eros Albarran/J. M./EFE).
Manifestació dels Mossos, ahir, amb contraprotesta d’okupes i aplaudiments de suport als balcons d’altres cossos policials (Eros Albarran/J. M./EFE).
4.000 mossos d’esquadra, amb el suport de personal de presons i membres d’altres sindicats policials, familiars i ciutadans van desfilar ahir corejant consignes per dignificar la policia autonòmica, que se sent «maltractada». El crit més usat: «Saura dimissió!», en referència al conseller d’Interior.Peculiar situació la que es va viure en la manifestació dels Mossos: policies vigilant que els okupes que vigilaven els policies no entressin en confrontació. Els antisistema van aparèixer diversos cops per escridassar els agents.

Sota el lema Pel reconeixement social de la labor policial, els mossos, acompanyats d’altres cossos policials, i fins i tot de familiars i amics, van anar  llegint el manifest, primer davant el Departament d’Interior i després a la plaça Sant Jaume. En tot moment van voler demostrar el desengany, la  indignació i el malestar actual.

Els temuts enfrontaments amb el moviment okupa no van fer efecte per l’acció policial. Al carrer Dagueria, al pas de la manifestació, un grup antisistema va llençar insults als manifestants que només van respondre fent-los fotografies i amb crits de «kubotan, kubotan».

L’incident més destacable va ser l’aparició d’una enorme pancarta a la façana de l’edifici dels sindicats CC OO i CGT, on es llegien acusacions com «assassins, torturadors i prepotents», dirigits al col·lectiu de la policia autonòmica.

És un preu massa alt pels funcionaris policials, esmentava el manifest, que «no es respecti la presumpció d’innocència del policia». Va ser un dels eixos de la protesta, que va acabar amb els representants sindicals entregant un document al Departament de la Presidència.

En la marxa, que va transcórrer des de la plaça de Catalunya, també hi van participar membres d’altres cossos com la Guàrdia Urbana, la Policia Nacional, la Erzantza i la Guardia Civil, així com el sindicat europeu Eurocop i els sindicats de funcionaris de presons.

La problemàtica va arribar també al Parlament, on CiU va afirmar que els joves no estan motivats per entrar als Mossos per no participar «en un Gran Hermano».

El conseller d’Interior, Joan Saura, va replicar que posar càmeres a les comissaries és una recomanació internacional.

Un altre cas  arriba a judici

Quatre mossos denunciats per un jove per suposats maltractaments a Les Corts van declarar ahir que no ho recordaven i que va poder autolesionar-se. Per a la defensa, els agents són responsables d’un delicte contra la integritat moral, d’omissió del deure de socors, detenció il·legal, lesions i coaccions. El jove denuncia que el van lligar de cames i colpejar. Va tenir hematomes, traumatisme i contusions. El noi va ser absolt de resistència a l’autoritat en una sentència que criticava la duresa policial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento