Fil a l’agulla de la vida

Mostra: Una dissenyadora de moda i una biòloga exploren el misteri de la concepció humana a ‘La línia primitiva’
Creació en forma de vasos sanguinis.
Creació en forma de vasos sanguinis.
Foto
Creació en forma de vasos sanguinis.
Són germanes i artistes. La dissenyadora Helen Storey i la biòloga Kate Storey han sumat idees per fer realitat una col·lecció de moda femenina en què es reprodueixen el primer miler d’hores en la vida humana. La línia primitiva es va inaugurar com a exposició d’aquests models el passat febrer al Museu Tèxtil i d’Indumentària. I encara es pot visitar en aquesta sala fins al 29 de maig.
 
Les primeres passes d’un embrió passen per nou processos diferenciats. La línia primitiva, per la seva part, defineix l’estructura embrionària a partir de la qual es comencen a diferenciar les parts del cos. Les explicacions a peu de microscopi que Kate va impartir a la seva germana Helen han donat com a resultat un total de 27 vestits. Aquest fons d’armari científic ha estat una realitat gràcies a la col·laboració del London College of Fashion.
 
Les indumentàries exhibides tenen noms ben explícits del paper reproductiu de cada creació. És el cas del kimono cromosoma, el vestit d’òvul fertilitzat, o altres dissenys que simulen dos vasos sanguinis o una columna vertebral en plena formació.
 
* Museu Tèxtil i d’Indumentària. Montcada, 12. Avui, horari de visita de 10.00 a 18.00 hores. Preu: 3,50 euros.
Mostrar comentarios

Códigos Descuento