Quatre ferits en el desallotjament de la Universitat Pirata a la Barceloneta

Els Mossos evacuen i tapien ‘Miles de Viviendas’ de matinada. Els agents han de recórrer a una grua per despenjar tres joves de la façana. Veïns del barri i ‘okupes’ intenten evitar l’acció policial.
La casa Miles de Viviendas va ser desallotjada de matinada i alguns joves es van penjar a la façana abans dels disturbis al carrer (MDV / ACN / EFE).
La casa Miles de Viviendas va ser desallotjada de matinada i alguns joves es van penjar a la façana abans dels disturbis al carrer (MDV / ACN / EFE).
L’antic quarter de la Guàrdia Civil de la Barceloneta, que des del 2004 era símbol de l’okupació sota el nom de Miles de Viviendas, i que acollia la Universitat Pirata, va ser desallotjat ahir de matinada pels Mossos, que van necessitar una grua per despenjar tres joves lligats a la façana.«Van tallar les cordes amb navalles», denunciaven ahir els okupes. L’operació va acabar amb quatre ferits, tres agents colpejats, i un jove amb contusions cervicals que va precisar atenció sanitària.

Després del desallotjament, una trentena de persones, entre veïns i okupes, van intentar impedir les tasques dels operaris que procedien a tapiar la porta d’entrada, moment en què es van produir els cops i les empentes.

«El desallotjament no és el punt final», deien els integrants de la casa Miles de Viviendas, al passeig de Borbó de la Barceloneta. Les activitats socials de la Universitat Pirata es mantindran i no descarten una altra okupació en un edifici del mateix barri perquè sigui seu del centre.

Per als okupes, el desallotjament, just després de les eleccions, suposa el primer pas del pla urbanístic de reforma dels quarts de casa, que impulsa l’Ajuntament  i que implica «l’expulsió de milers de veïns» amb la instal·lació d’ascensors. Acusen al consistori de fer de la casa «la zona zero» per l’expansió immobiliària. Els Verds-Esquerra Ecologista, federats a ICV, van rebutjar el desallotjament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento