Els carteristes actuen ara a les línies d’autobús

  • Una banda roba de tres en tres als busos de Sants i el Paral·lel.
  • Els Mossos intenten aturar un autobús amb lladres a dins però fugen forçant la porta.
Dos carteristas en ple robatori filmats per una càmera de seguretat del Metro (Mossos D’esquadra).
Dos carteristas en ple robatori filmats per una càmera de seguretat del Metro (Mossos D’esquadra).
Dos carteristas en ple robatori filmats per una càmera de seguretat del Metro (Mossos D’esquadra).
Els carteristes s’han esvaït pràcticament del metro
després de les últimes detencions, però ara actuen als autobusos metropolitans.

"Fins que no els detinguem no podem vincular-los", van afirmar ahir fonts policials a 20 minutos, però tot apunta a que són part de la mateixa banda del metro. Des de TMB admeten haver rebut denúncies a les línies 57 i 157, de Sants a Paral·lel.

"Han aparegut dins del bus des de fa unes tres setmanes", afirmen viatgers com Sònia Casado, coincidint amb les actuacions policials al metro que van culminar la setmana passada amb 19 detinguts, dels que 14 van quedar en llibertat.

Aturen un autobús

Els Mossos van intentar, fins i tot, fer aturar un autobús després de la trucada d’un viatger. El conductor va parar a plaça d’Espanya i va bloquejar les portes, però en advertir-ho, els carteristes van forçar una porta per fugir.

Actuen emprant sistemes idèntics, segons testimonis de conductors consultats, "n’hi ha que porten un abric a les mans per cobrir-se quan sostreuen la cartera".

Altres, els que van de tres en tres, "entren per separat i provoquen embussos i col·lapses a les portes de sortida".

Treballen en parella o en trio

Els carteristes que actuen als autobusos de Barcelona van en parelles (home i dona) o bé de tres en tres. Pugen quasi sempre a la mateixa hora, sobre les 10.15 h del matí al 57 o 157.

Com a molt van de plaça d’Espanya al Paral·lel, no es queden massa temps dins del vehicle. Sempre es col·loquen drets al costat de les portes de sortida i entre ells fan veure que no es coneixen. En localitzar la víctima, el "marcador" fixa l’actuació i els altres dos entren en acció apropant-s’hi i provocant situacions habituals dins d’un autobús, però que en aquest cas són per cometre robatoris: empemtes, cops a causa de les sotragades del viatge o provocar embussos a la sortida.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento