Els veïns volen més serveis socials i menys picabaralles polítiques

Associacions veïnals reclamen als partits abordar qüestions reals com la millora del transport, la salut, l’educació i la vivenda.
Els veïns van fer ahir la seva carta als polítics que aquest diumenge hauran de passar l’examen de la ciutadania a les urnes. La sanitat, l’educació, l’habitatge, el transport públic i les dependències són les principals reivindicacions de la població.Així ho va explicar ahir el president de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc), Joan Martínez. El líder veïnal va demanar als partits catalans que abordin aquests temes d’interès ciutadà i evitin embrancar-se en les baralles dialèctiques que només fomenten l’abstenció.

Martínez va presentar una resolució aprovada per la confederació, en què les associacions veïnals retreuen als polítics que el terrorisme i la immigració estiguin centrant part d’aquesta campanya municipal.

«Els partits no aborden del tot els temes que preocupen als ciutadans. La seva realitat no és la de la societat», va sentenciar Martínez.

La resolució també recull demandes com un augment de la participació ciutadana per enfortir les institucions ciutadanes i una dinamització dels barris més vulnerables. «Cal convertir els barris en els principals subjectes de les polítiques municipals», va reclamar el president.

Per la seva banda, la confederació es va comprometre en els programes d’acollida i integració de les persones immigrades per «la multiculturalitat». Per això, Martínez va denunciar l’ús electoralista del fenomen de la immigració que «sembren malestar als barris».

Propostes veïnals de mobilitat

Diverses associacions de veïns de Barcelona van reivindicar ahir vials exclusius per el transport públic en el Pla Sant Andreu-La Sagrera i estacionament necessari i sostenible per la nova gran estació. Els veïns rebutgen els vials ràpids segregats que es volen fer, ja que ho consideren un «contrasentit» a l’actual política de «pacificació» de les entrades a la ciutat. Tampoc «entenen la necessitat de tantes places d’aparcament a l’Estació de La Sagrera». Aquests propostes es plantejaran demà al debat dels veïns amb els polítics a l’Ateneu Barcelonès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento