El Bicing elèctric s'estrena amb 300 bicicletes i 46 estacions

  • Es tracta d'una prova pilot que s'allargarà fins al 2017.
  • Inicialment, el nou Bicing elèctric preveu donar servei fins a 4.000 usuaris.
  • L'alcalde ha inaugurat una 'estació subterrània a la plaça de Navas.
La nova estació subterrània del Bicing elèctric a la plaça de Navas.
La nova estació subterrània del Bicing elèctric a la plaça de Navas.
ACN

Barcelona ha estrenat aquesta setmana el nou servei de Bicing elèctric, que comptarà amb 46 estacions i 300 bicicletes en la seva primera fase. La prova pilot del sistema s'allargarà fins el 2017 i preveu donar servei fins a 4.000 usuaris.

Durant la presentació de l'estació subterrània del Bicing elèctric de la Plaça de Navas (Sants-Montjuïc), l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que la introducció d'un sistema de transport basat en la bicicleta elèctrica situa la capital catalana al "capdavant" en sistemes de mobilitat.

Trias ha apuntat que "la bicicleta elèctrica és un mitjà de transport idoni per la nostra ciutat" i ha assegurat que servirà com a "complement" al Bicing convencional.

L'alcalde Trias ha defensat que la implementació del Bicing elèctric "és un pas més" en la constitució de Barcelona com a 'ciutat intel·ligent' i ha reiterat l'aposta de l'Ajuntament per estendre la nova xarxa de manera esglaonada. Des de l'inici de les proves el desembre de 2014, més de 2.500 persones ja s'han interessat per accedir al servei i la llista oberta d'espera ja compta amb 319 usuaris.

Els usuaris fan trajectes mitjans de 2,7 quilòmetres

Els usuaris del Bicing elèctric realitzen un trajecte mitjà de 2,7 quilòmetres, enfront dels 1,9 quilòmetres dels usuaris del Bicing mecànic convencional. Igualment, el temps mitjà del viatge en el vehicle elèctric és de 20 minuts, per 13 minuts que duren de mitjana els viatges en el Bicing convencional. Durant la prova iniciada al desembre, la mitjana d'usos del nou sistema públic de transport ha estat de 115 al dia.

Els usuaris del Bicing convencional que vulguin accedir al servei elèctric hauran de sumar 14 euros anuals al preu de l'abonament i 0,45 cèntims per la primera mitja hora i 0,80 per a les següents. La majoria de les estacions del Bicing elèctric estaran ubicades en aparcament soterrats, on es podrà accedir mitjançant la mateixa targeta que rep l'usuari en subscriure el servei.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento