Torna la festa de Santa Eulàlia amb llum i cultura popular

  • Fins el 12 de febrer Barcelona celebra la festa major d'hivern.
  • Durant tota la setmana hi haurà activitats de cultura popular i el festival LLUM BCN 2015, que celebra la seva quarta edició.
  • El dia 12 de febrer de 10.00 a 20.00 hores l'Ajuntament obrirà les seves portes.
El seguici de Santa Eulàlia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
El seguici de Santa Eulàlia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
ICUB
El seguici de Santa Eulàlia a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

Des d’avui i fins el 12 de febrer la ciutat de Barcelona celebra la festa major d’hivern en honor a la seva copatrona, Santa Eulàlia. Durant tota una setmana, els carrers del centre de la ciutat acolliran activitats de tot tipus, com ara el festival de llums, gegants, capgrossos, dracs, diables, castellers, colles sardanistes i d’altres expressions de cultura popular i tradicional.

Totes compartiran espai al districte de Ciutat Vella per celebrar aquesta festa major d’hivern. Enguany, també hi participa el seguici festiu de Manresa, ciutat convidada. Destaca que, diumenge, a les 17 hores al Palau de la Virreina, s’iniciarà un ball de gegants i bestiari al so de la música de la Cobla manresana.

Durant la festa també es presentarà la colla Ball de Bastons de Barcelona, una formació creada amb membres de les colles bastoneres de la capital catalana perquè tota la ciutat pugui estar representada en un sol conjunt bastoner en ocasions especials. Una altra novetat és la reproducció de la bandera de Santa Eulàlia que l’associació  de recreació històrica La Coronela de Barcelona ha confeccionat i que oferirà a la ciutat. A banda d’aquestes novetats, els actes tradicionals de cada any també hi seran ben presents, com ara el Ball de l’Àliga, la col·locació del penó, la passejada de les Laies, la jornada castellera o el correfoc, entre d’altres activitats.

A més, alguns dels museus de la ciutat també s’afegeixen a la celebració i durant aquesta setmana obriran les seves portes per poder gaudir d’exposicions, conferències, representacions i d’altres activitats destinades a públics de totes les edats.

Festival LLUM BCN

Per quart any consecutiu i en el marc de la festa, també tindrà lloc el festival LLUMBCN, que durant tres dies omplirà patis i places de Ciutat Vella amb una vintena d’instal·lacions lumíniques creades per escoles i professionals del disseny.

Coincidint amb la declaració del 2015 com a Any Internacional de la Llum per part de les Nacions Unides, LLUM BCN es consolida com un esdeveniment emblemàtic i amb personalitat pròpia. A banda dels patis i edificis il·luminats, avui, demà i diumenge es podran recórrer tres itineraris: el mar, la Catedral i la Rambla. Tots tres recorreguts tenen una durada d’entre 5 i 15 minuts.

Portes obertes a l'Ajuntament

El dia 12 de febrer, l’Ajuntament de Barcelona obrirà les seves portes des de les 10.00 fins les 20.00 hores. A banda de poder visitar l’edifici, el recorregut comptarà amb una sèrie de recreacions històriques, per exemple, es podran trobar recreacions de personalitats com Ramon Muntaner o Rafael Casanova que aprofundiran sobre la història de la ciutat. A més, la Coronela custodiarà l’entrada de l’edifici i del Saló de Cent i protagonitzarà el canvi de guàrdia de 18.00 a 20.00 hores al pati de l’Ajuntament.

Programa complet al web

Informació al web: Per saber totes les activitats de les festes de Santa Eulàlia es pot visitar el lloc web (www.santaeulalia.bcn.cat) i consultar el programa oficial. A més, a la pàgina web també es poden consultar els itineraris que es faran durant el Festival LLUM BCN 2015, així com els edificis i els patis que s’il·luminaran durant les festes.

Xarxes socials: Totes les novetats de l’Institut de Cultura de Barcelona es poden consultar al Twitter (@bcncultura) i al Facebook (facebook.com/barcelonacultura). Les fotografies es poden penjar amb el hashtag #festessantaeulalia15.

Itineraris per fer: Pel que fa als recorreguts que es podran fer per Ciutat Vella, les lluminàries de color de plata, vermell o daurat guiaran als assistents pels carrers del districte en cadascun dels tres itineraris de LLUM BCN. Únicament s’han de seguir els fanals guarnits amb garlandes i serrells, que indicaran on s’ha d’anar per veure totes les instal·lacions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento