Els dos recintes de la Fira s’uneixen amb Ferrocarrils

S’estrena l’estació de FGC a la Plaça Europa de la línia Llobregat-Anoia. Passa un tren cada cinc minuts en hora punta. Serà un intercanviador de la L9.
Els dos recintes de mostres de Barcelona i L’Hospitalet, la Fira Montjuïc i la Fira Pedrosa, estan des d’ahir connectats en només sis minuts mitjançant els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). S’ha posat en marxa la nova estació Europa/Fira, que està situada entre les parades d’Ildefons Cerdà i Gornal i dóna servei a l’entorn de la Plaça Europa.

La nova oferta de transport contempla una freqüència de pas d’un comboi cada cinc minuts en hora punta i de sis minuts la resta de l’horari. S’hi aturaran tots els trens de la línia Llobregat-Anoia. L’actuació ha suposat una inversió de 19,3 milions d’euros.

L’estrena d’aquesta estació permet reforçar l’oferta de transport públic a Construmat, una de les fires més importants en expositors i visitants. Per a l’ocasió, s’ha posat un tren llançadora i s’han emès bitllets especials.

Però, la parada Europa/Fira està també cridada a ser un dels grans intercanviadors de la línia 9 del metro. Ara està prevista una demanda de 500.000 usuaris a l’any, que es multiplicarà quan estigui en funcionament la L9, ja que aquí s’aturaran tots els combois de les línies L8 (Pl. Espanya-Molí Nou/Ciutat Cooperativa), S33 (Pl. Espanya-Can Ros); S8 (Pl. Espanya-Martorell Enllaç); R6 (Pl. Espanya-Igualada); S4 (Pl. Espanya-Olesa de Montserrat) i R5 (Pl. Espanya-Manresa Baixador).

Oferta pels nous veïns

La nova estació de la Plaça Europa se situa en un centre neuràlgic de l’expansió comercial, d’edificis d’oficines i d’habitatges de L’Hospitalet. Si ara tindrà una mitjana de 2.000 usuaris al dia, es preveu que augmenti considerablament amb les noves construccions.

Ascensors i pas sota la Gran Via

L’estació de FGC a la Plaça Europa té dos accessos, un prop de l’avinguda de Joan Carles I i l’altre prop del carrer d’Amadeu Torner. S’hi ha habilitat un corredor de 10 metres d’ample que permet travessar la Gran Via de nord a sud. El vestíbul de l’estació té 220 metres quadrats i tota la instal·lació s’ha construït respectant el paisatge urbà de l’entorn i amb un disseny innovador. Disposa de quatre ascensors i de vuit escales mecàniques per als usuaris amb mobilitat reduïda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento