Barcelona impulsa activitats de tot tipus de cara al Nadal

  • La Fura dels Baus organitza un gran espectacle la nit de Cap d'Any.
  • S'impartiran cursos específics d'iniciació a la Pista de Gel.
  • Les inscripcions per als esdeveniments esportius ja estan obertes.
Les Campanades de Cap d'Any, a l'avinguda Maria Cristina, tornaran a ser un gran espectacle per a tothom.
Les Campanades de Cap d'Any, a l'avinguda Maria Cristina, tornaran a ser un gran espectacle per a tothom.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Les Campanades de Cap d'Any, a l'avinguda Maria Cristina, tornaran a ser un gran espectacle per a tothom.

Amb motiu de l’arribada del Nadal, Sant Esteve, l’entrada del nou any 2015 i l’arribada dels Reis d’Orient, des de l’Ajuntament de Barcelona s’impulsen activitats de tota mena per garantir als ciutadans una oferta variada. Les fires tenen obertes les casetes fa dies i les llums il·luminen els carrers des de finals de novembre, però encara queden molts dies de festes en els quals es poden fer algunes de les activitats proposades des del Consistori barceloní.

Per segon any consecutiu, les Campanades de Cap d’Any, a l’avinguda Maria Cristina, congregaran els ciutadans per acomiadar el 2014 i donar la benvinguda a l’any nou. L’esdeveniment comptarà amb un espectacle organitzat per la Fura dels Baus, on la música, la pirotècnia i l’aigua de les Fonts de Montjuïc jugaran un paper molt important. La gran atracció serà, com l’any anterior, l’aparició de l’Ésser del Mil·leni.

Enguany, després de dos anys exitosos, el recinte Fabra i Coats obrirà les seves portes per mostrar la Fàbrica i Magatzem de Ses Majestats els Reis d’Orient. A partir del 27 de desembre i fins el 4 de gener, amb algunes novetats respecte les anteriors edicions, s’obriran les portes de la gran fàbrica perquè nens i adults puguin veure els darrers avenços tecnològics dels Reis d’Orient. A més, per als més endarrerits, hi haurà operaris encar-regats de recollir les cartes als Reis. L’horari és de 18.00 a 21.00 hores excepte el dia 1 de gener.

Una de les activitats que més s’allargarà (finalitza l’11 de gener) és la Pista de Gel. Bargelona no només és el lloc de trobada dels patinadors de la ciutat, sinó que hi ha activitats programades relacionades amb la pista per tal que tothom s’hi apropi a gaudir-ne. Per exemple, durant les vacances escolars, s’impartiran cursos específics d’iniciació a mans de formadors titulats en les diferents disciplines dels esports de gel.

I, com cada any i per als més valents, tres actes esportius durant els dies més freds de l’any. La Copa de Nadal, que se celebra el 25 de desembre i consisteix en travessar nedant 200 metres del Port de Barcelona. Per altra banda, la Cursa dels Nassos, un recorregut urbà de 10 km el dia 31 de desembre. I per acabar, el Primer Bany de l’Any, com cada 1 de gener, capbussada col·lectiva a la platja de la Barceloneta.

Increment dels serveis municipals

Les festes nadalenques sempre generen més residus urbans. És per això que l’Ajuntament de Barcelona reforça els serveis de neteja viària, la recollida comercial de paper i cartró als eixos comercials i la recollida domiciliària d’escombraries per donar cobertura a l’increment de l’activitat comercial i familiar. A més, s’instal·laran 220 punts de recollida d’arbres de Nadal arreu de la ciutat i més de 100 punts per fomentar el reciclatge d’ampolles de cava. El servei del transport públic també es reforçarà.

Inscripcions als esdeveniments esportius

#bcninspiranadal: La campanya de Nadal de Barcelona vol transmetre el missatge: Barcelona inspira un Nadal per compartir. En aquesta línia es proposa una acció a les xarxes socials que es desenvolupa durant les festes nadalenques i la celebració de Cap d’Any, i que convida als ciutadans i visitants a compartir el seu Nadal a Barcelona.

Inscriu-te a les activitats esportives: La travessa del Port nedant, la Cursa dels Nassos i el Primer Bany de l’Any, ja han obert les inscripcions per poder participar en els tres esdeveniments. Per formar part de la Copa de Nadal s’ha de fer la inscripció al web del Club Natació Barcelona, que és qui l’organitza: www.cnb.es/copanadal. Per fer-ho a la Cursa dels Nassos, cal apuntar-se al lloc web www.bcn.cat/cursanassos. Per últim, per participar al Primer Bany de l’Any, que organitza el Club Natació Atlètic Barceloneta, s’ha d’enviar un correu a primerbany@cnab.cat o visitar el web www.cnab.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento