Maragall qualifica de «desconcertant» i «irracional» una retallada de l’Estatut

Carod carrega contra el «derrotisme». L’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, va entrar ahir també en campanya per donar suport al PSC en les municipals. Abans, però, a Lleida, va tornar a reflexionar en veu alta sobre les conseqüències d’una retallada de l’Estatut per part del Tribunal Constitucional.Maragall va afirmar que «un rebuig, un retard o modificació substancial de l’Estatut» suposaria «un escenari realment desconcertant» i va posar en dubte la «racionalitat» d’una decisió en aquest sentit.

Maragall es va fer aquesta pregunta: «És racional, és correcte que els jutges esmenin el que el poble català a refrendat? Què se li estaria dient llavors al poble català?». Assegura que tot el problema ha vingut pel problema del «cafè per a tots». Maragall aposta per enfortir l’Euroregió «en la que les relacions directes entre Estats es complementen amb les relacions directes entre nacions, regions i municipis».

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod- Rovira, va advertir ahir del «derrotisme» polític i va instar a no confondre «aspiracions personals i col·lectives».

L’exconseller, Josep Bargalló (ERC), va assegurar que Maragall no renunciarà a «opinar en veu alta».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento