Barcelona premia la millor decoració de Nadal a balcons, finques i aparadors

  • En el concurs es convoquen tres categories adreçades a tres públics diferents.
  • L’objectiu és fomentar la participació ciutadana en l’esperit nadalenc.
  • Les tres millors decoracions tenen premi.
Un dels ornaments que es poden veure en algunes façanes de Barcelona de cara al concurs d'ornamentació i decoració de balcons, aparadors i façanes.
Un dels ornaments que es poden veure en algunes façanes de Barcelona de cara al concurs d'ornamentació i decoració de balcons, aparadors i façanes.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Un dels ornaments que es poden veure en algunes façanes de Barcelona de cara al concurs d'ornamentació i decoració de balcons, aparadors i façanes.

Tradicionalment, a banda de decorar les cases per dins amb el pessebre o l’arbre de Nadal, sempre hi ha qui penja algun guarniment al balcó o a la façana  perquè es vegi des del carrer. Durant aquestes festes, l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Comnerç, Consum i Mercats, organitza la primera edició del concurs d’ornamentació i decoració de Nadal en balcons, aparadors de comerços i façanes d’edificis de la ciutat. L’objectiu del concurs és fomentar la participació ciutadana en l’esperit nadalenc, tenint en compte elements com la tradició, la innovació, la sostenibilitat i també la seguretat.

En el concurs es convoquen tres categories adreçades a tres públics diferents: els ciutadans de Barcelona poden participar en la categoria de balcons, els comerciants poden participar en la decoració d’aparadors de comerços i els propietaris d’edificis participen en la categoria de façanes d’edificis. En tots els casos l’ornamentació ha de ser ben visible des del carrer i es valoren aspectes com l’originalitat, l’efecte estètic i la identificació amb la Marca Barcelona.

Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats, destaca aquesta iniciativa municipal recordant que «és una novetat en la celebració del Nadal d’enguany, que té com a objectiu cercar  la complicitat i la participació  de la ciutadania i del teixit comercial en l’engalanament de Barcelona». Pel que fa al procés de participació, els qui vulguin concursar han de presentar fotografies de les ornamentacions realitzades en els seus balcons, façanes o aparadors fins al dia 19 de desembre.

Com tots els concursos, les tres millors decoracions tenen premi. L’import total és d’11.500 euros, que es distribuiran entre les diferents categories: Per una banda, en la categoria de Balcons, el premi consisteix en vals descompte als establiments d’eixos comercials de la ciutat. El primer premi equival a 750 euros; el segon, a 500 euros, i el tercer premi és de 250 euros.

En la categoria Façanes d’edificis, el primer premi és de 4.000 euros, el segon és de 2.000 euros i el tercer premi és de 1.000 euros.Finament, pel que fa als  aparadors establiments comercials, el primer premi és de 1.500 euros; el segon,  de 1.000, i el tercer, de 500 euros.

Tothom hi pot participar

En el concurs de decoració nadalenca pot participar-hi tothom, però respectant uns requisits bàsics. En la categoria de Balcons, s’hi poden presentar els majors d’edat i els menors acompanyats d’un tutor legal que s’inscrigui en el concurs i que sigui propietari o arrendatari de l’habitatge. En la categoria de Façanes poden participar propietaris o arrendataris de l’edifici, també ho poden fer les comunitats de veïns. En la categoria de Comerços poden participar propietaris, arrendataris i empleats.

Inscriu-te a través del web

Pàgina web del concurs: Al lloc web del concurs Guarneix el teu Nadal es pot fer la inscripció per poder participar-hi, assabentar-se dels premis, de la formació del jurat i de tots els altres detalls que envolten aquesta campanya de decoració de la ciutat. (www.bcn.cat/guarneixelteunadal)

El Nadal a la xarxa: L’Ajuntament de Barcelona ha creat una pàgina web dedicada única i exclusivament al Nadal i a totes les activitats que es desenvolupen a la ciutat durant les festes: www.bcn.cat/nadal.

Jurat del Concurs: El Comitè Tècnic i Jurat encarregat de seleccionar els finalistes i els guanyadors, està constituït per representants de diferents àrees implicades de l’Ajuntament i representants del món professional del disseny i la creació. Està constituït per 12 persones, 6 representants municipals i 6 del món professional. El disseny o l’originalitat són alguns dels criteris a través dels quals es guiarà el Jurat per escollir els guanyadors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento