El Gran Dinar sensibilitza sobre el menjar que es llença a diari

  • Serà el primer àpat gratuït i multitudinari a Catalunya i a Espanya preparat íntegrament amb aliments recuperats.
  • La Plataforma Aprofitem els Aliments espera 4.000 comensals i 150 voluntaris.
  • Tindrà lloc dissabte a la Plaça dels Àngels, on també es faran tallers.
Dues persones preparen el menjar al 'Dinar de Sobrats', un dinar d'aprofitament que va organitzar l'Associació Espai Ambiental al barri del Poblenou el passat 9 de novembre.
Dues persones preparen el menjar al 'Dinar de Sobrats', un dinar d'aprofitament que va organitzar l'Associació Espai Ambiental al barri del Poblenou el passat 9 de novembre.
Associació Espai Ambiental
Dues persones preparen el menjar al 'Dinar de Sobrats', un dinar d'aprofitament que va organitzar l'Associació Espai Ambiental al barri del Poblenou el passat 9 de novembre.

El Gran Dinar Barcelona serà el primer àpat gratuït i multitudinari a Catalunya i a Espanya preparat íntegrament amb aliments recuperats, és a dir, aliments que haurien estat rebutjats. És un acte de sensibilització vers la problemàtica del malbaratament alimentari.

La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) organitza l’acte amb la col·laboració d’institucions com l’Ajuntament de Barcelona, empreses i organitzacions no governamentals. El dissabte, 22 de novembre, la Plaça dels Àngels serà l’espai on se celebrarà aquest gran àpat que durarà des de les 12 h fins a les 16 h. I és que al llarg del dia hi haurà moltes sorpreses, convidats i diversos show cookings que mostraran com prevenir el malbaratament.

La conducció anirà a càrrec de Lídia Heredia i Diletta Parente, dues periodistes molt implicades en temes d’alimentació. A més, el Gran Dinar comptarà amb la presència de Niki Charalampopoulou, activista del Regne Unit que serà entrevistada des de l’escenari i explicarà la seva aventura amb la posada en marxa de la campanya mundial per a l’aprofitament dels aliments: Feeding the 5000.

Els cuiners de la Fundació Alicia, amb l’ajut de voluntaris, cuinaran 800 kg d’aliments, bàsicament fruites i verdures, que tot i ser aptes pel consum humà, no es comercialitzen. L’esdeveniment espera uns 4.000 comensals i comptarà amb unes 150 persones voluntàries que al llarg de tres dies ajudaran a portar-ho a terme. A partir de les 5 del matí del dissabte, l’equip de cuiners de la Fundació Alícia posaran en marxa la cuina per elaborar l’àpat.

El Gran Dinar s’emmarca dins de la VI Setmana Europea de Prevenció de Residus, específicament en el dia temàtic sobre el malbaratament alimentari.

Des de l’organització es vol que s’entomi seriosament el problema del malbaratament alimentari i oferirà informació sobre quines poden ser les seves possibles solucions. Cada any, al món, un terç de la producció d’aliments (1.300 milions de tones) es perden o es malbaraten en el seu trànsit des de la producció fins al nostre plat. Aquest malbaratament és sobre el qual es vol informar i sensibilitzar a la població i, per això, s’organitza aquest Gran Dinar que serà gratuït i obert a tothom.

Aprofitem els aliments

La Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) és una associació sense ànim de lucre que aglutina persones i entitats que treballen per la cultura de l’aprofitament dels aliments. L’objectiu del Gran Dinar és donar peu al debat social sobre el malbaratament alimentari i posar-lo en l’agenda política. La seva acció s’enfoca a crear sinèrgies al llarg de tota la cadena alimentària per a la reducció i la prevenció d’aquest problema que té greus conseqüències.

Setmana de la Prevenció de Residus

Tota la informació, a Internet: Per tenir més informació sobre el Gran Dinar consulta el bloc www.grandinar.org i, per saber més coses sobre la PAA i el manifest contra el malbaratament d’aliments visita http://aprofitemelsaliments.wordpress.com

Setmana de la Prevenció de Residus: El Gran Dinar s’emmarca dins la VI Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquest programa neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Per tenir-ne més informació: www.residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio

Xarxes socials: L’etiqueta per poder seguir totes les activitats del Gran Dinar Barcelona és #GranDinarBCN. El Twitter de l’Agència de Residus de Catalunya és @residuscat, a través d’aquest compte es poden seguir les novetats d’actes com el Gran Dinar o la Setmana de la Prevenció de Residus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento