Els abonats dels pàrquings públics privatitzats perden els descomptes que tenien

  • B:SM comunica als abonats que es quedaran sense la rebaixa del 50% que tenen per estacionar als aparcaments de la xarxa pública.
  • La mesura s'aplicarà a partir de l'1 de gener però la privatització, aquest dissabte.
  • Hi ha 15 aparcaments afectats com el de la la plaça del Sol o el d'Urgell.
Imatge d'un aparcament soterrat.
Imatge d'un aparcament soterrat.
ACN
Imatge d'un aparcament soterrat.

Els abonats de qualsevol dels 15 aparcaments públics de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) que, a partir d'aquest dissabte, passaran a formar part de la nova empresa mixta Barcelona d’Aparcaments Municipals (BAMSA) —gestionada per Saba— perdran el descompte en estades de rotació. És a dir, ja no podran gaudir de la rebaixa del 50% que tenen ara per estacionar a tots els pàrquings públics, ni als que segueixin en mans de B:SM ni als que passin a ser propietat de BAMSA. De la mateixa manera, els abonats d’aparcaments que no canviïn de titularitat, tampoc podran seguir pagant la meitat del cost de la tarifa en els que passaran a ser de BAMSA.

Així ho ha fet saber Barcelona de Serveis Municipals als clients afectats a través d’una carta, que detalla que, amb motiu del canvi de gestió "no es continuaran aplicant els descomptes corresponents a la xarxa d’aparcaments B:SM". Així mateix, l’empresa pública també informa  als usuaris d’aquest canvi a través de la seva web, que certifica que el descompte del 50% deixarà de ser vàlid.

Des de l'Ajuntament de Barcelona van puntualitzar ahir que tot i que la nova societat mixta començarà demà a gestionar els 15 pàrquings, la mesura no entrarà en vigor fins l'1 de gener de l’any que ve. A més, van assenyalar que existeix la possibilitat que els abonats d’aquests aparcaments es beneficiïn a partir de llavors "de nous descomptes que aplicarà Saba, però que encara no estan definits". També van recordar que, tal com ja s’havia anunciat, a partir del 2015 la nova gestora podrà apujar la tarifa "10 cèntims per hora per any durant quatre anys", però van assegurar que la decisió de  fer-ho o no encara no està presa. Una altra de les conseqüències de la nova gestió  privada serà que els abonats dels pàrquings que passaran a mans de BAMSA perdran la resta d’avantatges que els ofereix ara B:SM, com ara la tarifa plana per estacionar a tots els aparcaments i entrar i sortir quan es vulgui durant un, tres o set dies.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Lluís Rabell, va lamentar ahir que els clients dels pàrquings públics privatitzats es vegin afectats i va apuntar que la privatització provocarà "altres danys colaterals". Amb la pèrdua de la gestió d’aquests 15 aparcaments, l'Ajuntament també perdrà poder de regulació de la mobilitat urbana. La direcció de pàrquings dóna la possibilitat d'aplicar polítiques de preus que contribueixin a la retirada de cotxes del carrer, per exemple", va remarcar Rabell.

15 aparcaments afectats

Els aparcaments que deixaran de formar part de la societat pública Barcelona de Serveis Municipals a partir d'aquest dissabte són els de la plaça del Sol, Gal·la Placídia, Urgell, Francesc Cambó, Plaça dels Àngels, Illa Raval, Paral·lel, València-Calàbria, Siracusa, Tarradellas-Sarrià, Barceloneta Centre, Vilardell, Londres, Tarradellas-Entença i Tarradellas-Nicaragua.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento