La felicitat en moviment

Sis coreografies doten de moviment al llibre d’Eduard Punset ‘El viatge a la felicitat’, fent de la recerca emocional una recerca en dansa.
Un moment de dansa de ‘Tara’, una coreografia de Jordi Cortés per al Teatre Nacional (TNC). (David Ruano)
Un moment de dansa de ‘Tara’, una coreografia de Jordi Cortés per al Teatre Nacional (TNC). (David Ruano)
Un moment de dansa de ‘Tara’, una coreografia de Jordi Cortés per al Teatre Nacional (TNC). (David Ruano)
El viatge a la felicitat és un conjunt de sis coreografies sorgides al voltant del llibre homònim d’Eduard Punset, creades per sis coreògrafs de carrera professional consolidada i d’estil i formacions diferents, procedents de la dansa catalana i espanyola, sota la coordinació de la també coreògrafa i ballarina, Sol Picó.Fins gairebé els nostres temps la felicitat havia esdevingut un patrimoni exclusiu de l’ànima, dipositada en la fe i en el repòs espiritual. Ara, la felicitat també resideix al cos, és empírica, perceptible per tots cinc sentits. És física. Els ballarins d’aquest viatge a la felicitat traslladaran al moviment aquesta recerca emocional.

El Teatre Nacional de Catalunya inicia així el Projecte T6-dansa, una nova proposta que neix amb l’objectiu de fomentar la creació de coreografia contemporània, tot oferint una nova plataforma d’expressió a diversos coreògrafs del país.

Les coreografies

Viatges a la felicitat és un projecte doble, que es presenta en dos espectacles consecutius. Cadascuna d’aquestes sessions constarà de tres coreografies diferents: Viatges a la felicitat 1: Before, de Thomas Noone; El último vuelo, de Montse Sánchez i Striptease programat, de Pere Faura; Viatges a la felicitat 2: The Forest, de Germana Civera; Tara, de Jordi Cortés i A 29º del paraíso, d’Inés Boza.

En la recerca de la felicitat proposada per Punset i els ballarins, apareixen obstacles a salvar: l’estrès, els fluxos hormonals, l’envelliment de la població, impensable fa mig segle...

* TNC. Sala Tallers. Pl. de les arts, 1. www.tnc.cat. Preu: de 12 a 17 euros.

El futur il·lusiona

Punset explica al seu llibre,“fa un poc més d’un segle l’esperança de vida era de 30 anys. No hi havia futur ni la posibilitat de ser feliços. Amb la revolució científica, per primer cop la humanitat té futur i es planteja, lògicament, com ser feliç aquí i ara.

Ara la comunitat científica intenta il·luminar el camí».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento