Els mediàtics eclipsen

Llibres sorgits de programes d’humor o cuina acaparen gran part de les vendes. Els últims en apuntar-se, els espais dedicats a la canalla.
A. Buenafuente (centre) i Queco Novell (a l’esquerra), dos dels protagonistes d’avui, als Premios Ondas del 2006.(Arxiu)
A. Buenafuente (centre) i Queco Novell (a l’esquerra), dos dels protagonistes d’avui, als Premios Ondas del 2006.(Arxiu)
A. Buenafuente (centre) i Queco Novell (a l’esquerra), dos dels protagonistes d’avui, als Premios Ondas del 2006.(Arxiu)
Tot i ser una jornada dedicada als llibres i als grans de les lletres, per Sant Jordi no sempre venen més els grans escriptors. Els anomenats llibres mediàtics, és a dir, aquells que sorgeixen d’un espai televisiu amb èxit, que no firmen escriptors professionals i que busquen traduir l’èxit a la pantalla en  bones vendes, acostumen a ser els que s’enduen el gat a l’aigua.Buenafuente és un dels màxims exponents i pioner d’aquest fenomen mediàtic que eclipsa les veritables estrelles literàries. Aquest cada cop més líder de vendes que de pantalla prova sort en aquesta edició amb Como iba diciendo(Planeta).

Des de la sinceritat de considerar-se un llibre mediàtic es presenta en l’edició d’enguany un altre volum d’humor: El llibre mediàtic de Polònia (Columna) Amb  pròleg d’Empar  Moliner, el llibre inclou guions de l’exitòs programa de sàtira política de TV3 que van quedar fora i interioritats de l’espai i un DVD amb els millors gags dels polítics més entranyables de la tele dirigits per Toni Soler.

Gastronomia i nens

Un altre espai d’èxit a TV3 que aprofita el boom per treure llibre és No em Ratllis (Columna), el programa que presenta i dirigeix Júlia Otero i que plasma, ara en un llibre, la visió que tenen els més petits de la realitat dels grans.

També tenen com a protagonistes  nens Supernanny, un espai televisiu en què  la mainadera Joe Frost ajuda els pares en la difícil tasca d’educar nens indisciplinats.

L’experiència ara es plasma al llibre homònim Supernnanny (Planeta).  La cuina, una de les grans apostes de tots els canals de televisió, també té el seu racó a Sant Jordi amb reculls com Vamos a cocinar (Planeta), de l’internacional José Andrés o La Cuina de l’Isma  (RBA) del conductor català Isma Prados.

D’Eduard Punset al Doctor House

La particular Diada de mediàtics reserva espai per altres cares conegudes que  proven sort per Sant Jordi. És el cas d’Asha Miró amb la novel·la multicultural Rastres de Sàndal (Columna), de Rubianes amb Me Voy (Now Books) o el El viaje a la felicidad (Destino) d’Eduard Punset. I una novetat: Una noche de perros (Planeta), la novel·la negra del Dr. House, Hugh Laurie.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento