La primera edició del Jazzing Festival s'estableix a Sant Andreu

  • El certamen s'organitza fins al diumenge i promou i difòn el jazz per a tothom.
  • Es preveuen 25 activitats, la meitat de les quals són actuacions d'artistes locals.
  • La Sant Andreu Jazz Band ha format més de 50 músics d'entre 6 i 20 anys.
Joan Chamorro & Andrea Motis. Músics de jazz.
Joan Chamorro & Andrea Motis. Músics de jazz.
ARXIU
Joan Chamorro & Andrea Motis. Músics de jazz.

L'Associació Sant Andreu Jazz Band i el districte de Sant Andreu organitzen fins al proper diumenge 28 de setembre la primera edició del Jazzing Festival, un esdeveniment de difusió i promoció del jazz per a tots els públics.

La cita es va presentar al districte el passat 9 de setembre en un acte a la Plaça del Comerç de Sant Andreu. Un dels impulsors del certamen, el músic i 'jazzman' català Joan Chamorro, explica que «volem trencar amb el tòpic que el jazz és una música d'èlit, per adults, complicada o d'una altra època». Igualment, aquesta trobada jazzística pretén acostar el jazz a d'altres disciplines, com la fotografia, la narració, la poesia, el ball o el cinema. La programació del Jazzing Festival és una bona mostra d'aquesta filosofia i aquest esperit.

De les 25 activitats previstes en aquesta proposta, la meitat seran actuacions musicals d'artistes locals i de renom, com és cas de Scott Robinson. El gruix de la programació es desplegarà a les instal·lacions del Sant Andreu Teatre SAT (Neopàtria, 54) i s'alternaran concerts gratuïts a les places de Can Fabra i Masadas i als bars Versalles i Colombia.

Chamorro és el director de la Sant Andreu Jazz Band, una formació que es va crear a l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu ara fa vuit anys i que ha format més de 50 músics d'entre el 6 i els 20 anys d'edat. Aquest divendres, 26 de setembre, la programació del festival arrenca a les 12.00 hores amb una classe magistral a càrrec de Scott Robinson, al Taller de Músics de Sant Andreu (Segre, 24-32).

Al Centre Cívic Sant Andreu (Gran de Sant Andreu, 111) a les 17.30 hores, es projectarà A film about Kids & Music, de Ramon Tort, i, a les 19.00 hores, es farà un col·loqui sobre la Sant Andreu Jazz Band amb Joan Chamorro. I, amb motiu del 25è aniversari de l'Associació de Músics de Jazz de Catalunya, el SAT Sant Andreu Teatre (Neopàtria, 54) aplega els concerts de Vicens Martin Dream Big Band & Gemma Abrié (20.00 hores) i de D.O. New Ensemble The Next Generation (21.00 hores). L'entrada a ambdós concerts val 10,50 euros i l'abonament per a tot el festival costa 34 euros.

Plaça musical

Dissabte, a la plaça Masadas, hi hauran tres concerts consecutius, a càrrec de La Jazz Orquestra del Raval (11.00 hores), la Jamboree Big Latin Band (12.00 hores) i La Locomotora Negra (13.00 hores). El Sant Andreu Teatre prendrà el relleu com a escenari per oferir els directes de David Mengual Free Spirits Big Band, que presentaran el nou disc Vertebrats (20.00 hores) i The New Catalan Ensemble amb Andrea Motis i Joan Chamorro, amb l'espectacle Coses que es diuen però que no es fan (21.00 hores). Per últim, diumenge, el darrer dia del festival, la Plaça de Can Fabra organitza una classe oberta de Lindy Hop amb Swing Maniacs (12.30 hores) i dos concerts d'Eva Fernández amb el Joan Chamorro Group (11.30 hores) i Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (13.00 hores).

El Centre Cívic Sant Andreu mostra Sant Andreu Jazz Band. Imatges d'un somni fet realitat, un recorregut per la història de la banda dirigida pel músic Joan Chamorro. Lili Bonmatí, arquitecta i amant de la fotografia i la música negra, signa les imatges de l'exposició (Gran de Sant Andreu, 111; www.ccivics.bcn.cat).

Joan Chamorro & Andrea Motis

Joan Chamorro & Andrea Motis. Aquest duet està considerat com una de les grans revelacions del jazz català. Motis canta, toca el saxo i la trompeta, guiada pel seu mentor Chamorro, un veterà del jazz a casa nostra i pare de la Sant Andreu Jazz Band, la big band més jove d'Europa. Amb vuit anys de recorregut, aquesta formació ja ha actuat o ha estat reclamada als millors festivals de jazz d'Europa. Recentment, Motis i Chamorro van estrenar un nou projecte: Motis Chamorro Big Band, amb la participació de Josep Traver (guitarra), Ignasi Terraza (piano) i Esteve Pi (bateria).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento