Les càmeres frenen els furts a Sta. Caterina i la Boqueria

  • Els robatoris s’han traslladat de l’interior a l’exterior dels recintes, on no hi ha videovigilància.
  • Els clients demanen més control als menors carteristes.
Les càmeres de videovigilància als mercats municipals funcionen com a element dissuassori per als delinqüents habituals que ara, segons els paradistes, cometen els robatoris a l’exterior. Ho han pogut comprovar a
la Boqueria i a Santa Caterina.

Al Mercat de Santa Caterina mitja dotzena de càmeres examinen ininterrompudament tots els passadissos.

"També funcionen de nit", expliquen els paradistes, ja que s’hi manté un patrullatge amb agents de vigilancia privada.

Al de Sant Antoni, ho estudien

L’èxit de la iniciativa es pot traslladar a altres instal·lacions municipals. Al Mercat de Sant Antoni alguns venedors ho han demanat i l’Institut de Mercats ho està estudiant, segons van indicar ahir fonts d’aquesta institució.

"Fa un any que quasi no hi ha furts", expliquen les venedores de Fruites Juny de Santa Caterina, "gràcies a les càmeres" i als vigilants. Tot i així, als seus clients els preocupa el rebrot delictiu "a l’exterior, on sovintegen les estrabades de bosses".

Viure i comprar tranquils

Els clients diuen que "vivim més tranquils dins el mercat" explica Salvador, paradista i client del Bar Joan. Tot i així, "encara vénen les nenes romaneses amb el cuento de firmar un paper i ens pispen el que poden".

El vigilant de seguretat assegura que els impedeix l’entrada quan les detecta, però "han tornat a venir des de fa uns mesos" i ara "més espavilades".

L’increment de l’activitat delictiva dels menors, segons els Mossos d’Esquadra, "es torna a detectar a Barcelona" i els mercats són un dels seus llocs preferits, pel que cal "extremar la vigilància".

Triplicar els visitants

A banda dels més turístics com el de la Boqueria, està demostrat que són les instal·lacions renovades i més modernes les que capten el major nombre de visitants.

El recompte automàtic de visites durant la primera setmana d’apertura al públic del Mercat de la Barceloneta es van registrar 52.506 visites, mentre que al mercat provisional la mitjana era de 15.288, una xifra que es va superar només en una jornada, la d’obertura de les noves instal·lacions. L’espectacular xifra de visites, segons els responsables, disminuirà una vegada passi la novetat, però serà igualment important.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento