Un nou cas mostra la facilitat  per ocupar solars a Poblenou
Al solar hi ha furgonetes amb ferralla acumulada.(Esther Romagosa/acn)
Una nova ocupació d’un solar per part de famílies gitanes al Poblenou ha posat en evidència la facilitat per instal·lar-se als terrenys buits del barri, on es concentren la major part dels assentaments d’aquest tipus a Barcelona.

Les famílies van arribar el 10 i ara ja hi viuen set amb quatre furgonetes i camions
Aquest últim cas és
al carrer Àvila, número 101. Les primeres caravanes van arribar el 10 de març i ara ja en són set i unes quatre furgonetes i camions. Aquesta comunitat està formada per famílies que es dediquen a la recollida de ferralla.

Tancat per un mur

Les famílies van forçar l’entrada del solar, que estava tancat per un mur. Els veïns del bloc d’habitatges situat al costat van avisar de l’ocupació als Mossos i afirmen que la brutícia s’hi està acumulant.

La policia s’ha posat en contacte amb el propietari del recinte perquè presentés la denúncia per iniciar el procés de desallotjament, que pot allargar-se més d’un any.

Per desallotjar-los el propietari del solar ha de presentar una denúncia pero el provès pot allargar-se un any
Els veïns es queixen de la lentitud de la justícia i asseguren que no és el primer cop que una comunitat de nòmades desallotjada d’un solar se’n va a un altre.

Fa prop d’un mes, la policia va desmantellar un campament de 40 famílies a un solar de Selva Mar.

Districte de nòmades

L’Ajuntament calcula que a la ciutat hi ha un centenar de famílies que viuen en diferents assentaments.

La major part d’aquests nòmades estan situats al districte de Sant Martí. Tanmateix, les diferents urbanitzacions de la zona dels últims anys han restat espai a aquestes persones per instal·lar les seves caravanes.

Segons l’organització Quart Món , actualment hi ha uns sis campaments, dos més que l’any passat, tot i que són més petits. Els serveis socials treballen amb 40 famílies perquè deixin el carrer.