Científics descobreixen el primer ratpenat petit de bigotis de Catalunya

El van trobar al Parc Natural del Montseny.
El ratpenat amb bigoti localitzat al Montseny. (Museu de Granoliers)
El ratpenat amb bigoti localitzat al Montseny. (Museu de Granoliers)
El ratpenat amb bigoti localitzat al Montseny. (Museu de Granoliers)
Dos investigadors del Museu de Granollers de Ciències Naturals, Carles Flaquer i Toni Arrizabalaga, han trobat per primera vegada a Catalunya un ratpenat petit de bigotis (Myotis alcathoe).Aquesta espècie va ser capturada una nit d’estiu del 2006 durant un estudi de les poblacions de ratpenats al Parc Natural del Montseny.

«Vam demanar a experts que ens ajudessin a identificar aquesta troballa, una espècie poc coneguda» va explicar ahir Carles Flaquer.

Pesa quatre grams

Abans d’alliberar-lo, els investigadors van prendre algunes fotografies i les mesures de l’animal, un mas- cle que pesa quatre grams.

El ratpenat petit de bigotis va ser descobert per primer cop al 2001. Té algunes poblacions a Grècia, França i, a Espanya, a Navarra i la Rioja. «És un animal molt petit que es mou de nit i en ambients forestals», va afirmar Flaquer.

A través de l’estudi que s’elabora des de l’any 2000 per conèixer i preservar els ratpenats del Montseny, ja s’han catalogat 20 espècies diferents. Aquests animals són importants per controlar les poblacions d’insectes i plagues.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento