Setmana Santa tràgica tot i el carnet per punts

  • Trànsit reconeix que s’haurà de revisar el sistema.
  • En els últims 10 dies han mort 12 persones a les carreteres, 3 més que al 2006.
  • El carnet per punts fracassa.
En els 10 dies que ha durat l’operació especial de trànsit degut a la Setmana Santa, 12 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes. I això vol dir que
supera en tres el nombre de morts registrat l’any passat.

Per aquest motiu, a última hora d’ahir ja es qüestionava la disposició de radars a la xarxa viària i la implantació del sistema del carnet per punts, que el Servei Català de Trànsit va reconèixer que s’haurà de revisar.

Nou dels 11 accidents es van produir per la sortida del vehicle de la via o per la inmersió del cotxe en via contraria
D’aquesta manera, fins les 22.00 h d’ahir, dilluns de Pasqua, a les carreteres catalanes es van produir
11 accidents que van produir 12 víctimes mortals.

Sortides de carretera

El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, va assenyalar ahir que nou dels 11 sinistres "es van produir per la sortida del vehicle de la via o per la immersió del cotxe en una via de sentit contrari".

L’operació retorn , però, va ser especialment tranquil·la i es va produir de forma esglaonada. Dels 600.000 vehicles que estaven previstos que arribessin a l’àrea de Barcelona, el 90% ho havien fet ja entre diumenge i dilluns.

Al llarg del dia d’ahir, el punt més conflictiu de la xarxa viària va ser l’AP-7, a l’altura de Tarragona, en sentit nord, on les restriccions van arribar a assolir el punt màxim amb 33 km de cua.

Rècord d’operacions al Prat

L’aeroport del Prat va batre ahir el rècord d’operacions, superant fins i tot el desplaçament a París dels seguidors del Barça per assistir a la final de la Champions.

En total, van ser 1.102 moviments, entre aterratges i enlairaments. En tota la Setmana Santa han passat per les instal·lacions més de 575.000 persones, molts d’ells turistes, que es van encarregar d’omplir fins al 85% els hotels catalans. A la Costa Daurada, l’ocupació hotelera va arribar al 87%. Pel que fa al turisme rural, les cases i fondes catalanes van omplir durant aquests dies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento