Els veïns seran consultats si els posen un bar a prop

La nova Llei d’Espectacles preveu multes de fins a 300.000 euros per als bars reincidents i legalitza els ‘after’. Els veïns podran demanar audiometries.
Sancions més dures per als locals d’oci sorollosos i la consulta als veïns abans de concedir llicències als locals són dues de les novetats que inclou l’avantprojecte de Llei d’Espectacles que la Generalitat té previst aprovar en els propers mesos.Produir més soroll del permès suposa una falta «greu». Ara bé, si el local repeteix aquesta infracció tres vegades, la falta passa a ser «molt greu» i aleshores és sancionada amb multes de fins a 300.000 euros.

A banda de la sanció econòmica, aquest tipus de falta pot comportar el tancament del local, la inhabilitació del titular o, fins i tot, la destrucció dels béns relacionats amb l’activitat.

També són considerades faltes molt greus permetre el consum o tràfic de drogues o la manca de diligència a l’hora d’impedir-ho. Permetre que els clients del local llueixin símbols que incitin a la violència o al racisme constitueix una falta greu.

Precisament, per controlar els locals reincidents, la nova llei té previst crear un Registre d’Infraccions i Sancions.

Els veïns opinen

La futura Llei d’Espectacles «busca l’equilibri entre el dret a divertir-se i el dret a descansar», segons va dir ahir el conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura.

L’avantprojecte preveu consultar els veïns en la concessió d’una llicència a un local, així com facilitar-los la informació prèvia a la seva tramitació.

A més a més, l’Administració estarà obligada a realitzar els estudis de nivell de so si els veïns ho sol·liciten. I és que, segons Saura, en els darrers anys «ha augmentat la sensibilitat sobre el soroll» per part dels veïns.

‘After-hours’ legals

«Els after deixaran de dir-se així perquè estaran dins els límits horaris». Ho va dir la directora general de Jocs i Espectacles, Mercè Claramunt, qui també va especificar que amb aquesta llei deixaran de ser «al·legals» per passar a ser «establiments de règim especial», i, com a tals, regulats i condicionats.

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals recull firmes per exigir al Govern que els bars musicals puguin allargar l’horari 30 minuts més del previst al nou Decret. Els bars creuen excessiu l’augment de l’import de les sancions.

Mesures contra les festes ‘rave’

Els Mossos d’Esquadra podran intervenir directament en les festes rave. Segons la nova Llei d’Espectacles, «en casos d’ur- gència absoluta» podran decomissar els instruments i aparells. Segons el conseller d’Interior, això passarà «en cas d’afectar greument la seguretat o la convivència ciutadana». L’organització il·legal d’activitats recreatives en espais oberts o ocupats il·legítimament suposa una falta greu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento