La Ruta del Modernisme de Barcelona és més assequible

  • Es pot gaudir del patrimoni modernista de la ciutat a meitat de preu.
  • La campanya 'Tens el millor modernisme a casa' està activa fins al 15 de setembre.
  • Els ciutadans interessats es poden subscriure gratis a 'www.modernisme.bcn.cat'.
La Casa Milà, llamada popularmente La Pedrera, es un edificio modernistanota obra del arquitecto Antoni Gaudí, construido en el distrito del Ensanche de Barcelona.
La Casa Milà, llamada popularmente La Pedrera, es un edificio modernistanota obra del arquitecto Antoni Gaudí, construido en el distrito del Ensanche de Barcelona.
La Casa Milà, llamada popularmente La Pedrera, es un edificio modernistanota obra del arquitecto Antoni Gaudí, construido en el distrito del Ensanche de Barcelona.

Per iniciativa de la campanya Tens el millor modernisme a casa, els barcelonins poden gaudir del patrimoni modernista de la ciutat a meitat de preu. La Ruta del Modernisme ofereix, doncs, descomptes exclusius de fins al 50% en visites a edificis i a activitats i exposicions durant tot l'estiu, segons destaca l'Ajuntament de Barcelona. El consistori vol que els veïns descobreixin de primera mà el patrimoni més fascinant sense patir les aglomeracions de turistes.

Des de la pàgina web www.modernisme.bcn.cat, els ciutadans interessats poden subscriure-s'hi  gratuïtament i rebre 10 vals de descompte amb els que es poden estalviar fins a 100 euros en l'oferta en total. Aquesta és la tercera edició de la campanya d'estiu, a la qual, el 2013, s'hi van apuntar prop de 10.300 persones i 4.500 més es van subscriure a alguna de les visites guiades programades.

Entre els actes especials hi ha L'altra Pedrera, una visita guiada pel monument de Gaudí al bell mig del Passeig de Gràcia. Durant la ruta es descobreixen anècdotes sobre aquest espai emblemàtic.

Els Pavellons Güell també fan visites guiades adaptades als nens tots els diumenges de juliol i setembre. Enguany s'incorporen al llistat de cultura modernista a l'abast dels barcelonins a un preu especial les visites a La Casa Lleó i Morera, que fa només uns mesos que ha passat de ser privada a poder-se visitar. El Cercle Artístic de Sant Lluc també dóna accés a les sessions de dibuix al natural amb model i la Torre Bellesguard es pot recórrer en visites nocturnes.

A l'itinerari Nits Bohèmies, es passeja per alguns dels bars modernistes de Barcelona, on s'escolten històries de diversió i bohèmia que es palpen encara avui entre les seves parets. El moviment modernista volia crear en aquests espais llocs on s'integressin totes les arts modernistes dins d'un embolcall arquitectònic espectacular.

Molts d'aquests locals es troben fora dels circuits turístics habituals i contenen alguns dels moments més intensos de la història de Barcelona (visita guiada i consumició els divendres 4, 11 i 18 de juliol; 1, 8, 15 i 22 d'agost i 5 i 12 de setembre a les 21.40 hores; Punt de trobada a la porta del Macba, a la pl. dels àngels, 1;Durada de 2 hores;Amb guia;Preu:9-18 euros; www.itineraplus.com).

Fins al proper 15 de setembre

La promoció està vigent de l'1 de juliol al 15 de setembre i la campanya inclou els següents monuments i equipaments: la Casa Lleó i Morera; La Fundació Antoni Tàpies i l'editorial Montaner i Simon; el Palau de la Música Catalana;els Pavellons Güell; la Torre Bellesguard; la Fàbrica Casaramona, seu del museu CaixaForum;la Pedrera; la Fundació Francisco Godia a la Casa Garriga i Nogués; el Parc d'Atraccions del Tibidabo; el Recinte Modernista de Sant Pau; el Cercle Artístic de Sant Lluc; el Museu de la Ciència CosmoCaixa; el Museu del Modernisme Català (a la foto); el Palau Güell. A més a més, incorpora els tres paquets temàtics anomenats Aperitius Modernistes, Gaudí Experiència i els Barcelona Walking Tours Modernisme (Centre d'Informació de Turisme de Barcelona. Plaça de Catalunya, 17, soterrani; Reserves al telèfon 93 285 38 32. Més informació a la pàgina web: www.barcelonaturisme.cat).

La històrica Fonda España del carrer Sant Pau número 9-11 és un dels racons més esplendorosos del modernisme al barri del Raval. L'edifici de Lluís Domènech i Montaner ha estat reformat i compta amb obres molt valuoses de Ramon Casas i Eusebi Arnau. A la Fonda España, els participants a l'activitat Aperitius Modernistes, poden gaudir a més d'un refrigeri. Les visites guiades i aperitius són els dies 6 i 20 de juliol;3, 17 i 31 d'agost i 14 de setembre (11.15 h; 33 i 16,5 euros;www.itineraplus.com).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento