Barcelona injectarà 22 milions a pimes per contractar 1.340 aturats de llarga durada

  • A partir de l'octubre, s'oferirà fins a 18.000 euros per contractes laborals de 18 mesos a empreses de la regió metropolitana.
  • Es tracta d'un programa "pioner" que facilitarà líquid a les companyies.
  • S'ha centrat en majors de 40 anys, amb fills a càrrec i sense feina des de fa un any.
Diverses persones esperen en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
Diverses persones esperen en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).
ACN
Diverses persones esperen en una oficina del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

L'Ajuntament de Barcelona finançarà la contractació de 1.340 aturats de llarga durada, la majoria de més de 40 anys invertint 22 milions en un programa «pioner». Es tracta dels Bons Compromís, que es concediran a pimes de la regió metropolitana supeditats a que els contractes siguin per un any i mig. La subvenció pot arribar als 18.000 euros per treballador.

Les empreses rebran una subvenció de fins als dos terços del que costa el lloc de treball i poden adherir-s'hi un màxim de cinc contractes per cada petita i mitjana empresa (pimes) de fins a 250 treballadors. D'entrada, les companyies rebran un incentiu fix per sis mesos de contractació, al qual s'hi podrà sumar un bo condicionat a l'ampliació del contracte fins arribar als 18 mesos en total.

D'aquesta manera, es podrà descomptar el bonus de forma anticipada a través de CaixaBank. Es permetrà, així, «una injecció de liquiditat a les empreses», segons ha destacat aquest dimarts la tinent d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

Fins al 2016

A l'octubre es posarà en marxa i es preveu que els fons arribin fins al 2016. L'alcalde, Xavier Trias, ha anunciat que la intenció és que els Bons Compromís no siguin «puntuals» i que s'ampliïn en un futur.

Aquesta mesura està adreçada a 840 majors de 40 anys que porten més de 12 mesos a l'atur. Comptaran amb 5.000 euros d'incentiu fix i un bo de 10.000 euros si s'amplia el contracte. S'incentivarà, també, la contractació de 300 persones amb necessitats especials, per les quals l'empresa rebrà 6.000 euros d'incentiu fix i 12.000 si s'amplia un any més.

Es destinaran, també, 1,8 milions a plans de formació i capacitació per a 200 persones residents a Barcelona.

Un nou perfil en risc d'exclusió

Com a resultat de les reunions de la Taula Empresa-Treball, formada per Ajuntament, entitats, empreses i sindicats, s'ha decidit abaixar dels 45 als 40 anys el col·lectiu d'aturats abocats al risc d'exclusió. És un nou perfil, amb fills a càrrec, que planteja una nova problemàtica a serveis socials. Actualment sumen 36.291 persones, el 35,3% dels aturats registrats al SOC.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento