Només les discoteques podran obrir una hora més

Perquè coincideixi amb el transport públic tancaran a les sis els dies festius. Bars i locals nocturns segueixen amb permís fins a les 3 h.
Les discoteques i sales de festes amb espectacles podran obrir una hora més els caps de setmana, festius i vigílies de festius, fins a les 6 h, i mitja hora més, fins a les 5 h, els laborables a partir del juny.La Generalitat, a través del secretari general d’Interior, Joan Boada, va justificar la mesura ahir com a fórmula per «reduir la sinistralitat i garantir el descans dels veïns», en coincidir amb la majoria de transports.

Més de 200.000 usuaris

A Catalunya, l’oci nocturn mou cada cap de setmana més de 200.000 persones en 5.000 establiments.

Només a Barcelona hi ha uns 191 bars musicals i una xifra similar de sales de festa i discoteques.

El problema, segons Boada, «és aquesta hora en què l’usuari d’aquests locals es queda al carrer». L’ampliació coincidirà amb l’hora d’inici de «la majoria de serveis de transport públic».

Els bars fins a les tres

L’ordre no afecta els altres locals, com bars musicals, que seguiran tenint permís fins a les tres de la matinada.

«El canvi no es fa per satisfer els establiments», va aclarir el responsable de la Generalitat, «sinó per conciliar el dret a l’oci i el dret al descans i la sostenibilitat».

Digue’ns

... què et sembla el nou horari de les discoteques

Explica-ho a...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correu: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O en www.20minutos.es

Satisfacció a mitges

Els bars musicals i la resta d’establiments no gaurdiran de cap ampliació horària i seguiran estan obligats a tancar a les 2.30 hores els laborables i mitja hora més tard els festius i vigílies. Per aquest motiu, entitats patronals, com Fecasarm, van parlar de «satisfacció agredolça». L’altra entitat que agrupa el sector, Fecalon, va assegurar que la mesura és «clarament insuficient» per als establiments d’oci.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento