Posaran bústies per recollir cartells del carrer i multar als anunciants

Els veïns del barri del Sud-oest del Besòs ‘delataran’ els infractors davant l’Ajuntament. Les finques rebran pots de pintura perquè esborrin els grafits de les façanes
El kittin (treure els cartells que embruten façanes i mobiliari urbà) és una activitat habitual al barri del Sud-oest del Besòs, a tocar del Fòrum. Si fins ara els veïns es limitaven a llençar-los a la paperera, ara contribuiran a sancionar els infractors: els podran deixar en unes bústies de cartró, un funcionari municipal passarà a recollir-los i multarà les empreses i particulars que els enganxen.

Aquesta és una de les mesures de l’acord cívic que ahir va signar l’Ajuntament amb l’associació de veïns del barri, per millorar la col·laboració en la neteja, la sostenibilitat i el civisme a la zona.

L’experiència de les bústies ja es fa a una quinzena d’eixos comercials de la ciutat, amb gran èxit, segons el regidor del districte de Sant Martí i de Serveis Urbans i Manteniment, Francesc Narváez. «El problema gairebé va desaparèixer a Gran de Gràcia», va explicar.

Façanes netes

El Consistori també es posarà en contacte amb els presidents d’escala perquè siguin els propis veïns els qui esborrin els grafits o les pintades dels seus blocs, si s’escau, el mateix dia que els facin. Per facilitar-los la feina, l’Ajuntament els subministrarà pintures del mateix color que la façana. «Es tracta que entre tots siguem capaços de cuidar el barri», va resumir Narváez.

Les multes per enganxar cartells a la via pública són de 90 euros, però la sanció és acumulable i pot arribar als 6.000 euros. Les bústies perquè els veïns delatin els que enganxen cartells de Pis en venda o Busques feina? se situaran al mercat, al centre cívic, a l’associació de veïns i a altres llocs de fàcil accés.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento