El lloguer de bicicletes té 190 usuaris el primer dia i molesta al sector

  • El nou sistema comença amb 14 estacions i davant d’una gran expectació.
  • Diverses empreses critiquen com s’ha implantat.
Molts curiosos s’informaven ahir sobre el lloguer de bicis. (H. Fernández)
Molts curiosos s’informaven ahir sobre el lloguer de bicis. (H. Fernández)
Molts curiosos s’informaven ahir sobre el lloguer de bicis. (H. Fernández)
A mig gas però enmig d’una marea de curiosos. El sistema públic de lloguer de bicicletes va començar a rutllar ahir amb 190 usuaris que ja disposen del carnet per utilitzar aquest nou servei.

A més, unes altres 160 persones han sol·licitat l’abonament anual, que fins al juliol costa sis euros, a la pàgina www.bicing.com. A partir de llavors costarà un euro el setmanal i 24, l’anual.

Aquest sistema de lloguer de bicicletes vol ser un transport públic més. Per fer petits recorreguts o completar trajectes amb bus o metro.

Preguntes de tot tipus

Gent de totes les edats es van aturar ahir a l’estació de bicis situada a l’Arc de Triomf per informar-se del nou sistema. "Em sembla molt bé la idea, ara falta trobar temps per utilitzar-lo", va explicar la Dolors, una de les moltes ciutadanes que van metrallar a preguntes als informadors.

"Com funciona? Quan costa? Com es pot aconseguir el carnet d’usuari? Què fer si et roben la bicicleta o tens un accident?". Aquestes van ser les principals preguntes dels ciutadans.

"Jo els explico que les bicis tenen una assegurança i que han de tenir un carnet per utilitzar-les", va explicar un dels informadors.

Crítiques a l’Ajuntament

Una vintena d’empreses de lloguer i de rutes cicloturístiques van criticar com s’ha implantat el sistema.

També es queixen que l’Ajuntament no hagi comptat amb ells i demanen que el nou servei no sigui una competència directa pel sector privat.

"Estem a favor de les bicicletes públiques" però cal que "el servei sigui complementari, i no substitutiu" al que ja s’ofereix actualment.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento