Barcelona promou el consum responsable i la sostenibilitat amb l'intercanvi de joguines

  • Renova les teves joguines celebra la segona edició amb l'objectiu de reduir els residus per una millor preservació del medi ambient.
  • La mainada pot aconseguir joguines ja utilitzades donant-ne de les seves.
  • La campanya també afavoreix que els infants es relacionin amb d'altres.
Una noia porta una joguina a un punt d'intercanvi en la primera edició d'aquesta iniciativa solidària.
Una noia porta una joguina a un punt d'intercanvi en la primera edició d'aquesta iniciativa solidària.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Una noia porta una joguina a un punt d'intercanvi en la primera edició d'aquesta iniciativa solidària.

L'Ajuntament de Barcelona organitza fins al 6 de juny la segona edició del mercat d'intercanvi Renova les teves joguines, en el qual la mainada pot aconseguir noves joguines que han estat utilitzades per altres nens a canvi de donar-ne ells també d'altres seves.

L'objectiu d'aquesta iniciativa solidària és doble. Per una banda, es pretén sensibilitzar la ciutadania envers la sostenibilitat de l'entorn i el respecte per al medi ambient, ja que amb l'intercanvi de joguines, es redueixen els residus tot minimitzant l'impacte ambiental.

Per un altre costat, es promouen tota una sèrie de valors socials, donat que l'acció de l'intercanvi implica una forma d'establir relacions amb altres persones i fer amics, realitzar un consum responsable i educar els infants en la cura de les seves joguines i amb la necessitat de no malgastar res.

Procés de participació

Primer, cal dur les joguines a un dels sis punts de recollida disponibles, els qual es poden consultar al web www.bcn.cat/mediambient. Allà, es lliuren uns punts a canvi dels jocs i les joguines entregades, fins a un màxim de 10.

El nombre de punts depèn del tipus de joguina donada. Així, per exemple, per una una cuina o un tricicle es fa entrega d'un total de 10 punts, mentre que una nina o una disfressa estan valorats en cinc punts.

Les joguines que es lliurin han d'estar netes i en bon estat, perquè s'incloguin en l'intercanvi i que puguin beneficiar altres nens. A més a més, no s'accepten joguines bèl·liques o que s'hagin venut com a regal publicitari. Així mateix, totes les joguines han de tenir la marca CE com a prova que compleixen la normativa europea de seguretat.

Un cop cada persona disposa dels seus punts, cal anar a un lloc d'intercanvi el dia fixat per adquirir les joguines amb aquest punts, els quals funcionen com una moneda social, tenint en compte que, segons el tipus, les joguines tenen un preu en punts diferent.

En cas que l'infant no vulgui més joguines i encara tingui punts, pot donar-los a altres nens i nenes a qui potser sí que li'n faltaran per aconseguir una joguina.

La campanya Renova les teves joguines s'emmarca en les accions del programa municipal RENOVA (Renova la teva roba) per al foment del consum conscient i la prevenció de residus, allargant la vida útil dels nostres objectes d'ús quotidià, de forma lúdica, creativa i col·laborativa.

Espai lúdic al Parc de la Ciutadella

L'intercanvi de joguines és una iniciativa impulsada per un conjunt d'equipaments municipals de l'àmbit del joc i l'educació lúdica de famílies amb infants, liderada per l'Espai Lúdic Ambiental per Famílies Parc de la Ciutadella.

Aquest centre municipal té com a objectiu esdevenir un punt de reunió i de participació familiar dels barcelonins, on es promogui el joc solidari i l'educació mediambiental. Aquí, els infants poden jugar, llegir en el racó de lectura o fer activitats en l'hort urbà.

Aquest espai està dinamitzat per dos monitors especialistes en joc, joguina i medi ambient i petita infància. Els nens hi poden jugar a l'exterior amb els jocs i joguines de què disposa el centre. A l'interior també hi trobaran diferents propostes de joc: contes, construccions i racó d'experimentació sensorial, entre d'altres.

Programació d'activitats setmanals

El dilluns, l'espai prepara jocs d'observació i experimentació (plantes, vivers d'insectes, joc amb els sentits, etc.), mentre que el dimecres organitza tallers de reciclatge i creativitat, fabricació de joguines, etc. El divendres munten jocs dinamitzats (jocs d'habilitat i de descoberta).

A més, també fan tallers de manteniment de l'hort urbà. El centre obre al matí de dilluns a diumenge d'11h a 13:30 h. A la tarda, ho fa de 17 h a 19 h. de l'1 de maig al 14 de setembre. Del 15 de setembre al 30 d'abril està obert de 16 h a 18 h.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento