La veu d’una dona morta pel seu amor

‘L’altra guerra’ és la violència domèstica explicada en el monòleg d’una víctima, després de ser assassinada pel seu marit.
L’actriu madrilenya Cristina Plazas interpreta aquest monòleg.
L’actriu madrilenya Cristina Plazas interpreta aquest monòleg.
L’actriu madrilenya Cristina Plazas interpreta aquest monòleg.
Una bona persona, ni rica ni pobra, ni molt culta ni del tot ignorant. Claudine Planchon era una dona que ho tenia tot  però, sense cap motiu aparent, la seva llar es converteix en un infern. Aquesta és la protagonista de L’altra guerra, un obra monologada per l’actriu Cristina Plazas al Villarroel teatre. L’espectacle reflexiona sobre la violència domèstica a partir d’una dona que l’ha patit i que explica la seva vida després d’haver mort a mans del seu marit.Dirigit per Ramon Simó, el muntatge està basat en un text de la dramaturga Elsa Solal, construit amb testimonis recollits en una casa de dones de Grenoble (França).

Conscient de que és un tema difícil, la reacció de les dones maltractades que han vist l’obra és emocionant perquè s’hi van reconèixer.

L’any 2006 van morir a España 69 dones a mans de la seva parella o exparella, un 13% més que l’any anterior. A més, Barcelona és la ciutat on més feminicidis s’han produït i Catalunya, la segona comunitat de la classificació.

L’enemic a casa

La representació de l’obra discorrerà paral·lela a un debat organitzat per l’Espai Bras a la sala Villarroel sobre L’enemic a casa, en el que participarà la jutge Francisca Verdejo, responsable del jutjat número 2 de Barcelona, dedicat exclusivament a la violència domèstica, així com una dona maltractada.

* Villarroel Teatre (Villarroel, 87). Desde avui fins a l’1 de abril. Preu de l’entrada: entre 21 i 23 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento