L’assetjament immobiliari creix un 33% en l’últim any

  • 101 ciutadans ho han denunciat al 2006 a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor.
  • La majoria són dones grans i soles.
  • Acaben anant a judici.

Les denúncies d’assetjament immobiliari han augmentat a Barcelona prop d’un 33% l’any 2006.

Prenent com a referència els ciutadans que han presentat les queixes a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Barcelona, es comprova com s’ha passat de 76 casos d’assetjament confirmats al 2005 als 101 registrats l’any passat.

Un altre fet que s’ha comprovat és l’expansió del fenomen a tota la ciutat. Tot i que Ciutat Vella continua sent el districte on més queixes hi ha (el 36% del total), s’estén a d’altres zones com ara l’Eixample (16%), Gràcia (15%), Sant Martí (9%), Sarrià-Sant Gervasi (7%) i Sants-Montjuïc (6%).

Dones grans i soles

El perfil dels ciutadans que han denunciat mobbing a l’OMIC és el de persones grans que viuen soles, dones en la majoria dels casos.

Les principals queixes es fonamenten en la manca de manteniment (32%) per tal que la finca es vagi degradant de mica en mica.

L’assetjament personal, és a dir, exercint pressió psicològica i fins i tot amb insults, és una altra de les problemàtiques denunciades (15%).

La manca d’higiene (15%), juntament amb la negativa al cobrament de la renda (11%), s’afegeixen a la llista de queixes.

Des de l’Ajuntament de Barcelona, el segon tinent d’alcalde, Jordi Portabella, va negar ahir que es tingui "la sensació que s’hagi produït un rebrot de l’assetjament immobiliari".

En el 95% dels casos de mobbing s’ha de recórrer a la via judicial per resoldre’ls.

Venç el contracte, apugen el lloguer

Tot i que l’Ajuntament de Barcelona va rebre 174 reclamacions de persones que denunciaven ser objecte d’assetjament immobiliari, finalment només es van considerar 101.

Les 73 restants que es desestimaren responien a casos en què en vèncer el contracte de lloguer, el propietari va apujar-ne el preu. Aquesta és una pràctica legal i, segons va especificar el tinent d’alcalde Jordi Portabella, "no es pot considerar assetjament".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento