Rescaten dues nenes tancades en una casa sense aigua ni llum

Els mestres van denunciar que no anaven a classe des de feia més d’un mes. Estaven dins d’un habitacle de 40 metres quadrats.
La casa on van ser trobades les nenes. (J. Esteve / Efe)
La casa on van ser trobades les nenes. (J. Esteve / Efe)
La casa on van ser trobades les nenes. (J. Esteve / Efe)
La Guàrdia Civil va rescatar la nit de dimarts dues nenes de 10 i 13 anys de l’interior d’una casa a Esparreguera, un cau de 40 m2 al barri Mas del Gall. Estaven en un estat insalubre. Les petites estaven tancades per desig exprés de la seva mare, A.C.A., espanyola de 34 anys i origen dominicà.La Guàrdia Civil s’havia entrevistat dies abans amb la dona que, sense permetre l’entrada dels agents al domicili, els havia informat que les havia enviat a la República Dominicana.

L’alerta judicial va venir donada per la preocupació dels mestres en no tenir notícies de les alumnes durant cinc setmanes.

Els serveis socials ho vanposar en coneixement del jutjat, que va ordenar l’entrada a la casa. Els agents van entrar i van trobar les nenes molt espantades i amagades sota el llit.

La petita, de deu anys, amb prou feines es podia mantenir en peu a causa del seu estat de debilitat extrema i desnutrició. Les dues estaven molt brutes i dèbils. Les parets de l’habitacle estaven fumades, ja que, en no tenir ni llum ni aigua, la mare hi encenia fogueres a dins.

Després de portar les nenes a un centre sanitari es va iniciar dimecres la recerca de la mare per Esparreguera, on la van detenir per abandonament de menors. En el trasllat al CAP va mossegar a un policia local al nas.

Segons els veïns, la situació d’abandonament va començar ara fa tres anys, quan el pare de les petites va abandonar el domicili després de separar-se de la seva mare biològica.

Un auto judicial aclareix que les nenes van patir una situació d’agressions del pare cap a la mare, motiu que va propiciar la fugida de l’home del domicili familiar.

La mare va ser posada a disposició judicial i les dues nenes, a la de la Direcció General de Protecció a l’Infància i Adolescència de la Generalitat (DGAIA).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento