Què és Barcelona per als cinc candidats a les primàries del PSC, i com la millorarien?

Una taula de debat entre els candidats a les primàries del PSC de Barcelona. D'esquerra a dreta, Rocío Martínez-Sampere, Jaume Collboni i Jordi Martí.
Una taula de debat entre els candidats a les primàries del PSC de Barcelona. D'esquerra a dreta, Rocío Martínez-Sampere, Jaume Collboni i Jordi Martí.
Rafa Garrido/ACN
Una taula de debat entre els candidats a les primàries del PSC de Barcelona. D'esquerra a dreta, Rocío Martínez-Sampere, Jaume Collboni i Jordi Martí.

Tots ells imaginen una Barcelona més justa i propugnen la igualtat social i una ideologia progressista i d'esquerres. Els cinc candidats a les primàries del PSC han respost a dues preguntes concretes:

1.   Què és per a tu Barcelona?

Rocío Martínez-Sampere: "Totes les ciutats donen alguna cosa a qui les sap viure i conèixer. Barcelona és una ciutat oberta, amable, moderna, segura, diversa...també orgullosa. En tot això Barcelona és un referent. Per mi Barcelona ha estat la ciutat que m'ha ofert experiències, oportunitats i benestar. Com podria no estimar-la d'una manera especial?".

Jordi Martí: "M'agrada citar una estrofa de Sisa, cantada al Barcelona Postal: "Si la feina t'abandona/ i aquell vers ja no t'inspira/ Quan l'amor et decepciona/ i els amics ja no et conviden/ un anhel encara albira/ és la llum de Barcelona".

Laia Bonet: "És casa meva. Una ciutat global, però que és també humana i propera. Admiro la seva bellesa i sobre tot la creativitat i força de la seva gent. Però hi trobo massa desigualtats i problemes que hem de saber resoldre de cara al futur".

Jaume Collboni: "Barcelona és la meva ciutat, on vaig néixer i on he triat viure. Barcelona són moltes barcelones, la de la gent, la dels seus barris, la de la lluita social, política i sindical, la que no es rendeix, la de la pau i la solidaritat, la del respecte a la diversitat. Barcelona és drets i llibertat. Vull ser l’Alcalde de totes aquestes barcelones".

Carmen Andrés: "Més que un model o marca Barcelona és, per sobre de tot, una comunitat de persones amb un objectiu comú: fer realitat el nostre projecte de vida, en igualtat d'oportunitats i amb confiança en el futur. Una comunitat que ha construït una ciutat de progrés i oberta de la que ens sentim orgullosos".

2.   Com t’agradaria que fos?

R. M. S.: "Voldria que Barcelona fos per tothom la ciutat de les oportunitats: laborals, culturals, vitals a tots els nivells. Vull també que sigui una ciutat on totes les idees siguin benvingudes, i la creativitat un valor reconegut per tots. Però no m'interessaria res de l'anterior si no aconseguim que sigui una ciutat plenament cohesionada i equitativa".

J. M.: "Tan igualitària com l'Eixample de Cerdà, tan oberta com les platges que miren a la Mediterrània, tan alegre com la rumba catalana. I culta, que vol dir lliure!".

L. B.: "Una ciutat forta, amb empenta i no subordinada a altres administracions. Segura de sí mateixa, justa, liderant la lluita contra la desigualtat social i la gran transformació metropolitana. Cosmopolita i amb capacitat d’exercir la capitalitat que Catalunya necessita".

J. C.: "Vull una Barcelona que lluita contra les desigualtats; que respecta i no privatitza el seu espai públic; que garanteix els drets dels seus ciutadans i ciutadanes, com son el transport públic, l’habitatge i el treball. M’imagino una Barcelona capital de la cultura, de l’esport i de la pau".

C. A.: "M'agradaria que fos un referent pel benestar dels seus ciutadans. Que la seva projecció internacional fos per aquest motiu. Vull una Barcelona on tots entrem a les aules en igualtat de condicions, on retinguem el talent dels nostres joves, una ciutat que doni oportunitats als professionals i que sap generar feina i aposta per la vida saludable".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento