Avis de Nou Barris fan de professors per un dia a les escoles dels seus néts

  • Alguns centres organitzen tallers amb la gent gran.
  • Uns 300 avis han participat en aquesta experiència.
Els alumnes escolten una àvia al CEIP Calderón de la Barca. (H. Fernández)
Els alumnes escolten una àvia al CEIP Calderón de la Barca. (H. Fernández)
Els alumnes escolten una àvia al CEIP Calderón de la Barca. (H. Fernández)
Avis i néts van compartir aula ahir a Nou Barris. Gairebé tots els centres educatius públics del districte van celebrar una jornada en què la gent gran es va convertir en professors per un dia.

Una iniciativa que, donada la bona acceptació, podria estendre’s a d’altres activitats organitzades durant el curs, com ara tallers de manualitats o bé conferències per als més grans.

«Els castigaven més»

Als nostres avis els castigaven molt més que a nosaltres i fins i tot els pegaven!
En total van ser
286 avis els qui van explicar als nens de 0 fins a 16 anys les vivències al barri i a l’escola. Tots ells coincidien en valorar l’experiència com a un èxit donada l’atenció que van demostrar els alumnes.

"Els castigaven molt més que a nosaltres i fins i tot els pegaven!", exclamava sorpresa ahir l’Alba, una de les alumnes de 4rt d’ESO del CEIP Calderón de la Barca. L’organització destacava que "s’ha aconseguit potenciar una actitud positiva dels nens cap als grans".

Ahir, Educació va difondre que 5.900 nens catalans de Primària i Secundària no van a escola el 75% dels dies. 27 ajuntaments van anunciar que faran plans d’entorn per obrir escoles fora d’horari lectiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento