Els MIR de la Vall d'Hebron convoquen una vaga indefinida a partir del proper dimarts

  • Protesten contra la limitació les hores de guàrdia i les retallades.
  • La gerència de l'hospital assegura l'atenció urgent programada i les consultes externes durant la vaga.
  • Una directiva de la Unió Europea limita a 48 les hores de guàrdia "per garantir la salut laboral dels professionals".
Dues metgesses en un centre hospitalari.
Dues metgesses en un centre hospitalari.
ACN
Dues metgesses en un centre hospitalari.

Els més de 400 Metges Interns Residents (MIR) de l'Hospital de la Vall d'Hebron han convocat aquest divendres una vaga indefinida a partir del proper dimarts 18 de febrer per protestar contra la nova directiva que limita les hores de guàrdia i contra les "successives retallades" que, segons han dit, fan "insostenible" l'actual model de formació.

El membre el comitè de vaga, Jaume Mestre, ha explicat a través d'un comunicat que els MIR del Vall d'Hebron rebutgen la implantació d'una nova directiva europea que limita les hores de guàrdia, segons ell "sota el pretext d'aconseguir una nova forma d'estalvi".

Mestre també ha manifestat que aquesta normativa "implica una reducció del personal i un empitjorament de la qualitat en l'atenció dels malalts que són atesos a urgències".

Sense serveis mínims

Per la seva banda, la gerència del centre ha enviat un comunicat on assegurava que durant la vaga l'Hospital garantirà l'atenció urgent programada, quirúrgica i mèdica, i de consultes externes a tots els pacients, "vetllant perquè en tots els dispositius hi hagi els recursos necessaris per oferir la millor atenció a la població".

A més, per aquesta convocatòria l'hospital no ha decretat serveis mínims, tal i com marca la legislació vigent, perquè la tasca dels residents serà assumida per facultatius del centre, segons explica el comunicat.

La limitació d'hores de guàrdia anuals dels residents, motiu de la convocatòria, ve determinada per una directiva de la Unió Europea, "encaminada a garantir la salut laboral dels professionals, que estableix que no es poden superar les 48 hores setmanals de jornada laboral", expliquen els gerents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento