La renda familiar ha baixat a la majoria dels barris de Barcelona

  • En 27, els recursos dels veïns van incrementar el 2012 respecte de l'any anterior.
  • A la Marina del Prat Vermell arriba a caure un 13,5%, mentre a Sarrià puja un 5%.
  • Hi ha un descens mitjà de les rendes més altes i també de les més baixes.
Ciutat Meridiana.
Ciutat Meridiana.
ARCHIVO
Ciutat Meridiana.

En 46 dels 73 barris que té Barcelona les rendes de les famílies van baixar en un any. I això vol dir que el 63% són més pobres. Al darrere hi ha la crisi i l'atur, que han fet que les distàncies econòmiques entre veïns de diferents zones de la ciutat siguin més pronunciades. Així, mentre a Sarrià van pujar un 5% els recursos de les llars, al Carmel van baixar un 6%.

Les darreres dades municipals sobre la distribució de la renda familiar a Barcelona, corresponents al 2012, indiquen que, respecte l'any anterior, els veïns de més de la meitat dels barris de la ciutat han patit una davallada mitjana dels seus recursos, que pot arribar a caure un 13,5%. Aquest és el cas concret de la Marina del Prat Vermell.

Menys recursos

La caiguda es nota, sobre tot, als barris dels districtes de Nou Barris, l'Eixample i Sant Martí, encara que parteixen d'índexs de renda per càpita molt diferents entre sí. Els barris on la patacada ha estat més forta són la Verneda i la Pau (-8%), Verdun (-7%), la Font de la Guatlla (-6,6%), el ja esmentat Carmel (-6,2%) i Ciutat Meridiana (-6%).

Per contra, els barris on la renda familiar ha pujat més en aquest interval de temps són, per aquest ordre, la Font d'en Fargues (+10,8%), el Poble Sec (+10,5%), Can Baró (+9,4%), Montbau (+7,4%) i Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes (+7%).

Els districtes de Sarrià-Sant Gervasi i les Corts es mantenen com els que concentren una renda més elevada, tot i que s'observen casos com el del barri més exclusiu de Barcelona, Pedralbes, on la renda baixa (-2,1%). Ara bé, amb un índex de 240,7, multiplica per sis la dada de Ciutat Meridiana (37,5).

Menys rendes altes

L'Ajuntament de Barcelona destaca al seu Informe sobre l'estat de la ciutat, que serà debatut al ple de divendres, que les rendes familiars més baixes van augmentar del 2007 al 2012 però que, en canvi, van disminuir al 2012 respecte l'any anterior. En canvi, en aquest any, la classe mitja augmenta i les rendes altes disminueixen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento