Instal·len karaokes a esglésies per animar a cantar els feligresos

La parròquia de Sant Paulí de Nola n’és una i té una pantalla gegant on fa projeccions. El 90% de parroquians les segueixen.
Un voluntari projecta els cants a la pantalla de l’església. (Hugo Fernández)
Un voluntari projecta els cants a la pantalla de l’església. (Hugo Fernández)
Un voluntari projecta els cants a la pantalla de l’església. (Hugo Fernández)
Abans només cantaven l’Al·leluia; des del setembre, el 90% dels feligresos de Sant Paulí de Nola interpreten tots a una les més de 200 cançons que projecta un karaoke.Aquest no és l’únic cas que hi ha a Barcelona, també a la parròquia de Sant Joan Bosco, a l’Avda. Meridiana, es fa servir un sistema similar.

El rector de Sant Paulí de Nola, Salvador Torres, explica a 20 minutos que va copiar la idea de la parròquia de Sant Llop, a Sant Andreu de la Barca, però que «al País Basc i al Canadà és habitual de trobar-ne». També a Madrid.

Els parroquians llegeixen les lletres desmesuradament grans que hi ha en una pantalla instal·lada damunt l’altar. Fa prop de 6 per 4 metres i va costar més de 2.700 euros. «Si abans cantava el 50% dels feligresos, ara ho fa més del 90%», afirma rialler Torres. Insisteix en què «la pantalla és un element auxiliar perquè sinó pot distreure la gent».

Cada cançó té un disseny propi

Amb un projector digital, un PC portàtil, dos altaveus i una pantalla de mides pròpies d’un cinema, la parròquia de Sant Paulí de Nola ha creat un karaoke. Cada setmana, un grup de joves voluntaris s’encarrega d’elaborar presentacions en Power Point de les cançons previstes. Un d’ells, el José Luís Casado, explica que «cada cançó es tracta amb un disseny diferent i, de vegades, s’acompanya amb paisatges». «Els joves diuen que ja està bé que l’Església es modernitzi», diu el rector entre rialles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento