Protesta veïnal a la fira de mòbils contra les antenes

  • Anuncien la creació d’una plataforma estatal per demanar una revisió de les ordenances.
  • Van alertar als participants del congrès sobre el perill que comporten aquestes antenes.
Veïns manifestant-se ahir contra les antenes de telefonia. (L. Sánchez / Acn)
Veïns manifestant-se ahir contra les antenes de telefonia. (L. Sánchez / Acn)
Veïns manifestant-se ahir contra les antenes de telefonia. (L. Sánchez / Acn)
Preocupats pels efectes de les antenes, prop de 200 veïns de Sant Antoni, Sant Boi, Mataró, Hostafrancs i l’entitat Ecologistes en Acció es van mobilitzar ahir a la plaça d’Espanya i van anunciar la creació d’una plataforma estatal per demanar
estudis imparcials i canvi d’ordenances.

Els manifestants van alertar als participants del Congrés de Mòbils 3GSM sobre el perill, que segons el seu parer, comporten aquestes antenes prop de les zones residencials. Alguns congressites se’n van riure.

Més estudis científics

Aqui només hi ha un pensament únic que és fer negoci i no preocupar-se de la salut
"Aquí només hi ha un pensament únic que és fer negoci i no preocupar-se de la salut", va criticar ahir el portaveu dels veïns de Sant Antoni, Toni Ollé, que
va demanar estudis científics sobre els efectes de les antenes.

A més, també van asegurar que no desistiran fins aconseguir que Telefònica retiri el repetidor que va instal·lar al carrer Marquès de Campo Sagrado el 3 de febrer.

Recopilen informes mèdics

Per això, estan recopilant informes mèdics que demostrin la relació directe entre les antenes de telefonia mòbil i un suposat augment de casos de càncer entre els residents de la zona.

Els veïns van assegurar que seguiran manifestant-se els dissabtes i que preparen noves accions. D’altra banda, un portaveu es reunirà el proper dimarts amb la regidora d’Urbanisme de Barcelona, Assumpta Escarp, que va recordar que l’Ajuntament, a través de l’Agència de Salut Pública, havia fet un estudi que indica que no hi ha cap relació entre l’antena i les patologies registrades.

Un assistent del 3GSM rep un tret

La Policia va detenir dimarts el presumpte atracador que va intentar robar a Sant Boi un cotxe d’un ciutadà alemany, que participa aquests dies al congrés de mòbils 3GSM.

L’agressor va disparar amb una arma de fogueig a la cara de la víctima, quan l’home es va negar a donar-li el vehicle. L’impacte de la bala li va causar lesions prop de l’ull.

El detingut, que va passar a disposició judicial i té antecedents penals, va ser arrestat gràcies a l’ajuda d’un testimoni dels fets que el va perseguir. Els fets es van produir el dimarts passat en un aparcament comercial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento