Barcelona penja el cartell de complet pel congrés 3GSM

  • Participants dormen a albergs juvenils perquè hotels i apartaments estan plens.
  • La fira generarà 150 milions d’euros.
  • 10.500 taxistes estaran operatius aquesta setmana a l'àrea metropolitana.
Barcelona ha penjat el cartell de complet. Hotels i apartaments turístics estan tan plens per acollir aquesta setmana els 57.000 participants al congrés de telefonia mòbil 3GSM que, fins i tot, hi ha congressistes que han hagut de recórrer a
allotjar-se en albergs de joventut, on s’han arribat a oferir habitacions de sis llits, segons el propi sector.

És el segon cop que la capital catalana acull el 3GSM, que ve precedit per una polèmica hotelera. La majoria de congressistes han contactat amb Barcelona Business Pass, agència contractada per l’organització que va reservar 21.000 de les 31.000 places hoteleres de la ciutat.

Cannes va perdre aquesta fira per la falta d'espai i els elevats preus hotelers
Alguns d’aquests participants al congrés van queixar-se de
preus abusius, que podrien multiplicar per 10 la tarifa normal. Françoise de Valera, directora d’organització del 3GSM, va arribar a recordar que Cannes va perdre aquesta fira per "la falta d’espai i els elevats preus hotelers".

Un dia després, però, De Valera va matisar el comentari conjuntament amb el Gremi d’Hotelers, en reconèixer en un comunicat que "hi ha hagut un cert increment de preus, però acceptat per part del 3GSM. Si no s’hagués produït aquest acord i s’hagués anat per lliure, potser sí que hi hagués hagut aquest problema de preus, però no ha sigut així".

En el cas dels apartaments turístics (n’ hi ha 1.500 reservats) sí que s’ha optat per la contenció de preus i la mitjana per persona i nit és d’uns 60 euros, mentre que als hotels és de 180 euros.

La Generalitat augura que el congrés generarà 150 milions d’euros. Fins divendres, la Fira serà l’epicentre de les noves tecnologies, amb 2.000 periodistes acreditats.

Més taxis i busos a Montjuïc

El congrés de telefonia mòbil ha obligat a reforçar el servei de taxi: tots els taxistes estaran operatius, perquè se’ls ha alliberat de fer festa obligatòria, s’ha millorat la parada de Plaça Espanya, afegint-hi un carril més, s’ha reforçat la presència de la Guàrdia Urbana i s’ha ampliat la segona parada del Palau dels Esports, on podran esperar-se 20 taxis.

També s’ha reforçat el bus a Montjuïc en les hores del congrés i s’han editat bitllets especials de tres o cinc dies. El 3GSM també ha motivat protestes veïnals per la presència d’antenes de telefonia a la ciutat i ja s’ha anunciat una manifestació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento