Barcelona ofereix més de 700 activitats per celebrar el Nadal

  • Per segon any consecutiu, s'ha instal·lat una gran pista de gel a Plaça Catalunya.
  • A Plaça Sant Jaume es troba el pessebre d'enguany, dedicat als terrats de la ciutat.
  • La tradicional Cavalcada de Reis començarà el proper 5 de gener a les 16.30 hores.
Cavalcada de Reis del passat 2012 a Barcelona.
Cavalcada de Reis del passat 2012 a Barcelona.
ACN
Cavalcada de Reis del passat 2012 a Barcelona.

Aquest any, Barcelona organitza més de 700 activitats per celebrar l'arribada del Nadal. Fa dies que els carrers es troben il·luminats, en col·laboració amb les associacions de comerciants de la ciutat, i que el tradicional pessebre llueix a la Plaça de Sant Jaume, enguany amb els terrats de la ciutat com a font d'inspiració.

Un dels elements més novedosos de les Festes de l'any passat van ser els galets de Nadal il·luminats. Enguany s'ha recuperat aquest guarniment i cinc d'aquests galets s'han repartit pels districtes de Barcelona. Al de Sant Martí es poden veure a les rambles de Poblenou i Guipúscoa, per exemple.

Per segon any consecutiu també s'ha instal·lat la pista de gel de Plaça de Catalunya, Bargelona, una de les activitats més exitoses de l'any passat, quan va rebre 90.000 visitants. Aquests dies previs al Nadal ja han patinat  en aquesta pista 25.000 persones. Per a dinamitzar encara més aquest equipament es fan demostracions d'esports minoritaris relacionats amb el gel, com l'skeleton o el cúrling.

Els Reis Mags arribaran més d'hora

Una altra de les novetats del present Nadal és que Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arribaran més d'hora que de costum a Barcelona ciutat. D'aquesta manera, aquest cop, la tradicional Cavalcada s'iniciarà a les 16.30 hores des del Moll de la Fusta, fins on arribaran en vaixell.

Les Festes acostumnen a tenir un caràcter solidari amb els més desfavorits, una vessant que s'ha reforçat amb la present crisi econòmica. És per aquest motiu que es torna a celebrar la Fira Solidària de Nadal d'Economia Social, en la que entitats que treballen en l'àmbit de la inserció sociolaboral tenen l'oportunitat d'exposar i vendre els productes que elaboren. A l'anterior edició va assolir un gran èxit de participació.

Una altra iniciativa que es tornarà a dur a terme és la Polsera Solidària, que promou la Federació Catalana de Voluntariat Social. Amb la venda d'aquestes polseres es volen recaptar fons per a projectes solidaris que tinguin lloc a Barcelona. En paral·lel, es fan més visibles les diferents problemàtiques sobre les que actua l'entitat.

Durant el Nadal, la Guàrdia Urbana activa un dispositiu especial per evitar congestions de trànsit als punts de la ciutat més concorreguts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento