L’assalt al cinema Avenida

Dimarts, 3 de novembre del 1931. Avui parlem d’assalts violents a cases i comerços. El del cinema Avenida n’és un exemple del passat.
Mateu Ciuelles va aixecar-se de la cadira. Va mirar el rellotge. Eren dos quarts de tres de la matinada i, mentre s’apropava al telèfon, va preguntar-se qui podia trucar a aquelles hores. Va contestar. Un home, que es va identificar com el fill de Modest Castanyer, el propietari del cinema Avenida, va informar-lo que hi enviaria un noi per recollir uns papers que s’havia deixat a l’oficina. Ell era el vigilant del cine des de feia temps i mai s’havia trobat amb una situació com aquella. Tampoc no li va donar més importància i va tornar a seure a la mateixa cadira.Mitja hora després, un home va picar a la porta del cinema Avenida, al carrer Marquès del Duero, número 180, que feia xamfrà amb Vilamarí. El vigilant va deixar-lo passar, perquè li va explicar que venia a buscar els papers del fill del propietari. Quan ja eren a dins, van sentir-se uns cops a la finestra. «És un amic meu que m’està esperant a fora», li va comentar el missatger. Ciuelles va accedir a deixar-lo entrar. Un cop a dins, els dos homes van treure les pistoles i van lligar i emmordassar el vigilant. A fora, els esperaven altres dos individus, també, armats. El seu objectiu era fer-se amb la caixa de cabals, on sospitaven que hi havia tota la recaptació del cap de setmana.

El sereno del carrer Francesc Bofill i el vigilant particular nocturn, anomenat Antoni Marin, van apropar-se al cinema en veure-hi moviments estranys. Els van rebre a trets, un dels quals va ferir de mort el jove Marin, que no anava armat perquè no tenia llicència i no va poder respondre a l’atac. Els dos lladres que s’esperaven a fora van engegar a córrer. El sereno els va perseguir. Es van separar i va haver d’optar per seguir-ne només a un. El va atrapar a al carrer Llançà després d’un intercanvi de trets.

La casualitat va voler que passessin per allà cinc policies, que van poder detenir l’altre fugitiu. En acabat, tots van dirigir-se cap al cinema Avenida, on van poder enxampar els altres dos delinqüents, mentre intentaven saltar per una de les finestres del local. El propietari del negoci, Modest Castanyer, va promoure una indemnització per a la vídua del vigilant nocturn i una altra per al sereno que havia aconseguit atrapar a un dels assassins. Els lladres no havien pogut endur-se els diners de la caixa, però havien deixat un mort en el seu camí cap a la presó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento