Els danys per l’explosió pugen a 6,2 milions d’euros

  • L’Ajuntament de Cornellà i Gas Natural es reuniran aquesta setmana per pactar els ajuts.
  • 14 famílies trigaran com a mínim sis mesos en poder tornar a casa.
  • La nena de dos anys i mig morta a l'explosió va ser enterrada ahir.
Aspecte de la façana de l'edifici on va haver l'explosió divendres passat. (Eros Albarrán)
Aspecte de la façana de l'edifici on va haver l'explosió divendres passat. (Eros Albarrán)
EROS ALBARRÁN
Aspecte de la façana de l'edifici on va haver l'explosió divendres passat. (Eros Albarrán)
L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha valorat en 6,2 milions d’euros els danys i desperfectes materials ocasionats per
un edifici de set plantes d’alçada, situat en el número 36 de l’avinguda Porta Diagonal del barri Almeda de Cornellà.

El consistori té previst tenir una trobada aquesta setmana amb Gas Natural per pactar ajuts econòmics per a les famílies mentre s’investiguen les causes de l’explosió.

Aquesta deflagració va provocar la mort de Martina, una nena de dos anys i mig (que va ser enterrada i acomiadada ahir per un miler de persones), va ferir de manera lleu a 22 persones i va provocar danys a altres pisos de les finques del costat a més de destrossar nombrossos cotxes.

Sense els reallotjaments

En la valoració de 6,2 milions d’euros no es tenen en compte les despeses col·laterals generades pel reallotjament en hotels de les famílies afectades.

L’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, va indicar que el gruix del cost de reparació dels pisos danyats anirà a càrrec de l’asseguradora Mapfre , la que té la comunitat de propietaris, però "a on no arribin les assegurances se n’haurà de fer càrrec Gas Natural" i va indicar que "hi ha bona predisposició de la companyia perquè sigui així".

Avui dilluns començaran a ser reallotjades, en una vintena de pisos situats a Cornellà i en municipis veïns, les 14 famílies que durant un mínim de sis mesos s’han quedat sense casa.

Hi ha altres deu famílies del número 34 que trigaran quatre dies en poder tornar a casa i dos del número 38 que no ho podran fer fins d’aquí a deu dies, degut a que encara s’estan reparant els seus habitatges.

S’investiguen les causes

Mossos d’Esquadra i tècnics de Gas Natural continuen investigant les causes que van provocar la forta explosió. Tot apunta a que l’origen se situa en una fuita de gas en els comptadors, situats en els baixos de l’immoble sinistrat.

El gas va pujar pel forat de l’ascensor fins arribar a la setena planta on no va trobar sortida. La deflagració s’hauria produit en el pis setè segona, segurament en encendre’s un llum. Tothom considerava un miracle que només hagi mort una persona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento