El Museu Picasso celebra el Big Draw, la gran festa del dibuix, amb 25 tallers diferents

  • El festival es consolida com activitat cultural en la seva quarta edició.
  • Dinamitzen la jornada il·lustradors, dissenyadors i arquitectes.
  • Gent de totes les edats ha pogut particicipar dels tallers organitzats.
Imatge d'un dels tallers de dibuix impartits a la quarta edició del Big Draw del Museu Picasso.
Imatge d'un dels tallers de dibuix impartits a la quarta edició del Big Draw del Museu Picasso.
ACN
Imatge d'un dels tallers de dibuix impartits a la quarta edició del Big Draw del Museu Picasso.

El barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera de Barcelona s'ha convertit aquest diumenge en l'escenari d'una gran festa del dibuix, el Big Draw. L'activitat, organitzada pel Museu Picasso amb la implicació d'altres institucions de la zona, ha arribat aquest 2013 a la seva quarta edició.

L'oferta d'enguany ha crescut fins als 25 tallers, que són oberts a persones de pràcticament totes les edats (a partir que un nen pugui aguantar a la mà un llapiS) i en els què professionals de la il·lustració, el disseny o l'arquitectura proposen formes diverses d'explorar i gaudir el dibuix des de perspectives molt diferents i amb activitats que es poden fer des de totes les edats.

Desenes de famílies participants

Desenes de famílies han passat pels fins a 25 tallers gratuïts que han omplert diferents espais del districte de Ciutat Vella aquest diumenge. Es tracta d'activitats que tenen com a eix el dibuix i que, a partir d'aquest, pretenen que els participants no només s'expressin artísticament, sinó que aprenguin i es comuniquin.

Així ho explica la cap de programes públics del Museu Picasso, Anna Guarro, impulsora d'aquesta festa del dibuix. Segons ella, els tallers del 'Big Draw' tenen la particularitat que estan dirigits per professionals de disciplines com ara l'arquitectura, el disseny o la il·lustració i que proposen diverses maneres d'explorar i gaudir el dibuix. Guarro afirma que l'objectiu últim de la festa és explorar com el dibuix és una tècnica que permet "no només expressar-nos artísticament, sinó també ajudar-nos a aprendre, conèixer-nos i a comunicar-nos".

L'epicentre del Big Draw és el Museu Picasso, que, a més de ser la institució organitzadora, acull fins a sis tallers oberts a totes les edats. Però les activitats no només tenen lloc allà. També hi ha tallers a l'Antic Teater, la Biblioteca Francesca Bonnemaison, el Centre Cívic del Convent de Sant Agustí, el Cercle Artístic Sant Lluís, La Seca Espai Brossa, el Palau de la Música Catalana o, com a novetats d'aquest any, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i el Born Centre Cultural.

A més, també s'han fet tallers a espais públics com el carrer Allada Vermell, el Passeig del Born o la plaça Jaume Sabartés.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento