Posen una brigada de 73 carters pels retards a l’entorn de Barcelona

  • Dos de cada deu cartes arriben tard.
  • Sant Cugat, Terrassa i Rubí són de les més afectades.
  • Correus vol que es posin més bústies.

Una brigada de 73 carters s’han incorporat aquesta any per millorar el servei de Correus a l’àrea de Barcelona.

Segons l’empresa pública la contractació es fa per donar resposta a l’augment de població de municipis com ara Sant Cugat, Sabadell, Terrassa o Rubí.

Ara bé, segons el secretari del sector postal del sindicat UGT, José Freijoo, la iniciativa "arriba tard i serà insuficient", donat el col·lapse que pateix el servei de distribució de cartes a la zona.

Cartes que arriben tard

Hores d’ara, dos de cada deu cartes no arriben en el temps garantit per Correus, que és de tres dies, segons ha explicat a 20 minutos el nou director territorial de Correus, Manel Rey. La zona més afectada pel servei deficitari és l’anella de Barcelona, per l’increment de població.

Malgrat tot, Rey exposa que el volum de correu només ha augmentat un 1,5% en el darrer any i tendeix a estabilitzar-se en el futur.

Un altre dels esculls és la dificultat d’arribar a les urbanitzacions i habitatges aïllats. En aquest sentit, el director territorial denuncia que el servei no pot ser àgil ni eficient "perquè el sistema de retolació de carrers i finques no està ben resolt i el carter ha de conèixer el titular de la carta o paquet de forma específica". Correus espera estendre a tot el territori les bústies.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento