Rescaten 45 gossos que ara poden ser sacrificats

  • Si no troben amo d’adopció en unes tres setmanes, hauran de morir.
  • Els gossos s’estaven en un polígon del Prat.
Els 45 gossos que van arribar a la residència canina es trobaven en relatiu bon estat. (Sir Can)
Els 45 gossos que van arribar a la residència canina es trobaven en relatiu bon estat. (Sir Can)
Els 45 gossos que van arribar a la residència canina es trobaven en relatiu bon estat. (Sir Can)
Un total de 45 animals han estat rescatats en els darrers mesos d’una gossera il·legal del Prat de Llobregat. Els animals són ara en una escola i residència canina al Baix Llobregat (
www.sircan.net) a l’espera que
siguin adoptats.

Però si això no passa, i tot i que fins ara estaven en males condicions, la seva situació podria empitjorar, i molt. I és que a finals d’aquest mes de gener seran sacrificats si encara no han pogut trobar un amo que se’n faci càrrec.

Queixes dels veïns

La gossera il·legal estava ubicada en un aparcament de camions d’un polígon industrial del Prat on hi havia una cinquantena de gossos.

Davant les queixes dels veïns, l’Ajuntament del Prat va arribar a un acord amb el propietari, que va cedir els gossos i va autoritzar-ne l’eutanàsia. A l’estiu se’n van traslladar 30, i el 29 de desembre, 15. El propietari encara en conserva vuit més.

Moriran pel pes de la burocràcia

El fet que l’amo dels gossos hagués signat abans que acabés l’any 2006 el document que acredita l’Ajuntament del Prat a donar els gossos i, si no fossin adoptats, aplicar-los l’eutanàsia, fa que els animals no es puguin acollir a la nova Llei de Protecció dels Animals.

Vigent des del dia 1 de gener, prohibeix el sacrifici dels animals. Però aquest cas, per pocs dies, se cenyeix encara a la normativa anterior. Des de diverses protectores es va demanar ja al desembre una moratòria que finalitza d’aquí a uns dies. Quan s’acabi, se sacrificaran els gossos.

A l’espera d’un amo... i d’un nom

Els 45 gossos que van arribar a la residència canina es trobaven en relatiu bon estat, segons els seus nous cuidadors, tot i que "estan nerviosos, espantats i molts tenen mossegades". Encara no tenen amo. S’accepten també propostes per triar-ne el nom.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento