Els treballadors dels autobusos de TMB mantenen la vaga indefinida a partir de dijous

  • El dijous els autobusos faran vaga de les 11.00 a les 16.00 hores.
  • A partir de divendres, les aturades seran indefinides.
  • Encara es desconeixen quins seran els serveis mínims.
  • L'aturada es fa per l'acomiadament d'un conductor per agredir un passatger.
Manifestación de trabajadores de TMB.
Manifestación de trabajadores de TMB.
EP
Manifestación de trabajadores de TMB.

El comitè d'empresa del servei d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) manté la vaga indefinida a partir de dijous per l'acomiadament d'un conductor acusat d'agredir un passatger, després que no s'hagi arribat a cap acord aquest matí de dimarts en la reunió amb la direcció de la companyia, amb la mediació del Departament d'Empresa i Ocupació.

La companyia defensa que va acomiadar el conductor per agredir un usuari el darrer 22 d'abril a l'interior d'un bus de la línia 14. Per contra, fonts sindicals han relatat que el treballador va respondre a l'agressió d'un passatger i es va iniciar una baralla a l'interior del vehicle.

Calendari d'aturades

Els treballadors iniciaran les aturades aquest proper dijous 11 de juliol, des de les 11.00 hores a les 16.00 h. A partir de divendres i de manera indefinida, el comitè d'empresa crida a fer vaga de les 9.00 h a les 11.00 h i de les 16.00 h a les 18.00 h. Els representants dels sindicats representats al comitè d'empresa es tornaran a reunir dimecres per confirmar definitivament el calendari d'aturades.

En un comunicat, la direcció de TMB ha considerat que la convocatòria d'aquesta vaga és "injustificada" i que "causarà greus perjudicis a la ciutadania, en dificultar-los la mobilitat, als mateixos treballadors, a l'empresa i al prestigi del servei".

Alhora, la direcció de la companyia ha demanat als treballadors i sindicats, "des del més absolut respecte al dret individual de vaga", que "reflexionin sobre els fets succeïts i reprovin un comportament que és inadmissible i que atempta contra la bona imatge de la companyia i dels seus treballadors".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento