La majoria dels pares compren videojocs sense saber com són

Només es fixen en la caràtula i en els gustos dels seus fills quan adquireixen productes multimèdia per als nens.
El 77% dels pares i educadors catalans desconeixen el contingut dels videojocs però, tot i això, els compren. I ho fan en base a l’explicació que apareix a la caràtula del propi producte o bé atenent a les preferències dels infants i joves, d’entre 0 i 18 anys.Són dades d’un estudi fet per la Cooperativa Abacus i que revelen que fins al 65% dels pares i mares no coneixen tampoc la mecànica del joc que compren als fills.

Por i recel quan trien

És per això que els pares i els educadors que treballen a diari amb els infants reconeixen tenir por i desconfiança cap als videojocs i admeten que no saben si el producte és idoni per als seus fills o alumnes.

Alguns d’ells, però, davant l’allau de jocs multimèdia ofertats –1.900 a tot l’Estat– opten per prohibir-ne el consum als seus fills.

Una Guia Multimèdia

Vistes les dades, la Fundació Blanquerna i Abacus han editat una guia de videojocs adreçada a pares i educadors. Una selecció de 50 productes triats per un equip de professors i investigadors especialitzats en pedagogia i comunicació audiovisual.

Un dels directors de la guia, el sociòleg Jordi Busquet, va atribuir ahir la desconfiança dels pares a l’hora de comprar productes multimèdia al fet que no poden controlar el joc dels seus fills, ja que «els nens tenen una cultura audiovisual molt més rica que no pas els seus pares». La guia és gratuïta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento