Rebutjades el 70% de les propostes dels veïns

  • Es van rebre 478 propostes sobre la delimitació territorial de la capital.
  • 63 es van rebutjar perquè significaven modificar els límits dels districtes.
  • ERC encara no ha fet públic quin serà el seu vot en el ple de demà.
ERC trenca la majoria favorable al Pla de Barris. "No hi ha consens". Era l'acusació més habitual que ahir van fer els grups de l'oposició al govern municipal.Prova d'això és el fet que la regidora republicana Pilar Vallugera anunciés la reserva de vot.

De les 478 propostes sobre noves delimitacions i denominacions rebudes durant el procés participatiu per remodelar el mapa de barris, 63 es van rebutjar per modificar els límits del districtes.

De les 301 més concretes s'accepten el 30%, la majoria formulades per ciutadans a nivell particular, mentre les que venien d'entitats es van aprovar la meitat.

La votació final en comissió de Presidència, prèvia a la sessió plenària de demà, és de 16 vots en contra (CiU i PP), 20 a favor (PSC i ICV) i la reserva de 5 vots d'ERC. La incògnita es desvetllarà en el Ple, però dóna arguments a l'oposició: "21 de 41 regidors no han informat favorablement", s'escandalitzava ahir Jordi Cornet (PPC).

Elecció de districtes

Sí van coincidir ahir tots els partits en la necessitat d'establir mecanismes electorals que permetin l'elecció directa de consellers de districte.

"Fa 20 anys que hi ha consens i el tripartit mai ha fet res", criticava Joan Puigdollers (CiU), que va demanar una iniciativa legislativa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento