Montjuïc ampliarà la seva oferta museística amb dos pavellons del recinte de Fira de Barcelona

  • Es crearà una nova Esplanada dels Museus entre el MNAC i Plaça Espanya.
  • Els pavellons d'Alfons XIII i Victòria Eugènia albergaran oferta cultural.
  • Es vol fundar un dels eixos museístics més importants del continent.
La impressionant sala Oval del Mnac en un concert.
La impressionant sala Oval del Mnac en un concert.
BCN.CAT
La impressionant sala Oval del Mnac en un concert.

L'oferta cultural existent a la muntanya de Montjuïc s'amplia amb la unió de tres ens museístics i econòmics de l'enclavament: el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), el museu CaixaForum i la Fira de Barcelona, en col·laboració amb la Generalitat i l'Ajuntament.

Representants de totes aquestes institucions van signar aquest dimarts un acord de col·laboració per a promoure un gran espai cultural conjunt amb finalitats museístiques que acolliran els pavellons d'Alfons XIII i Victòria Eugènia de Fira de Barcelona. Aquests van ser creats amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona de l'any 1929.

La nova proposta cultural estarà  lligada, com a gran complex, amb els dos grans museus propers esmentats. I amb la Fundació Mies van der Rohe, que té el pavelló a Montjuïc. La programació, comercialització i projecció internacional d'aquest futur eix cultural es farà de forma coordinada entre les institucions signants de l'acord.

Anàlisi urbanística per part d'un arquitecte

L'Ajuntament de Barcelona ha encarregat per a aquest projecte una anàlisi d'ordenació urbanística a l'arquitecte Josep Lluís Mateo. L'àrea delimitada va de la Plaça Espanya al Palau Nacional de Montjuïc, incloent-hi l'Avinguda Maria Cristina i les places i espais ubicats al voltant de la Font Màgica de Montjuïc.

La Muntanya de la Cultura

D'aquesta manera, es posa la primera pedra per al desenvolupament del projecte que faci de Montjuïc la Muntanya de la Cultura, tot impulsant una Esplanada dels Museus. Aquesta esplanada aspiraria a ser, un cop es posi en marxa, un dels recintes museístics més importants d'Europa, a l'estil de l'illa dels Museus de Berlín i del barri dels museus de Viena.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento