Supermodels... però en català

Un popular reality show dels EUA fa parlar les concursants en català.
America’s next top model és un dels reality show amb més audiència de la televisió nord-americana. El concurs, creat per la supermodel Tyra Banks, s’emet per la cadena CW des de fa set temporades. És semblant al programa Supermodelo 2006, que emet Cuatro.En cada edició, les concursants finalistes es desplacen a un destí internacional per rodar els darrers capítols del programa. En aquest cas, s’han traslladat a Barcelona.

Les noies tenen el repte de parlar en «el dialecte local» o la «llengua nadiua», com l’anomenen a la web de Reality TV World, que cada setmana comenta el desenvolupament del programa. En aquest cas, les concursants parlen en català, que d’aquesta manera tan televisiva aconseguirà arribar a milers de llars nord-americanes.

El que passa és que les aspirants a supermodels no el parlen gaire bé. De fet, es queixen que «a Barcelona ningú no parla anglès». Una de les proves que han fet a la ciutat és un anunci d’un desodorant amb models masculins locals. «Només un», deien, es defensava en anglès.

Els televidents veuran les concursants envoltades de tòpics espanyols, com ho demostra la sessió de fotos a la plaça de la Monumental, amb toro inclòs, o la demostració de ball flamenc. Tot, amb Barcelona de teló de fons.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento